Dünya Son dakika: Nükleer tehdit! Putin'den dünyayı şoke eden emir...

Son dakika: Nükleer tehdit! Putin'den dünyayı şoke eden emir...

28.02.2022 - 06:06 | Son Güncellenme:

Son dakika haberlere göre Ukrayna'nın başkenti Kiev'de işgalci Ruslarla ordu birlikleri çarpışıyor. Kiev'de hava saldırısı sirenleri duyulurken, Rus güçler Kharkiv kentine girdi. Ukrayna medyası Nova Kakhovka kentinin düştüğünü bildirdi. Öte yandan Putin'in devlet televizyonunda yaptığı açıklamalar dünyayı dehşete düşürdü.

Rusya'nın Ukrayna işgalinde her şehirden çatışma haberleri geliyor, Ukrayna medyası Nova Kharkov'un düştüğünü yazdı. Kremlin'den 'masaya oturmaya hazırız' açıklaması geldi.

Haberin Devamı

06.29: Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) ABD Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Linda Thomas-Greenfield, BMGK'nın Rusya'yı Ukrayna'yı işgal etmekten sorumlu tutma konusunda kritik bir adım attığını belirterek, "Güvenlik Konseyi bu hesap verebilirlik yolunda önemli bir adım attı. On yıllardır ilk kez Genel Kurul'da Acil Durum Özel Oturumu çağrısında bulundu" dedi.

04.05: Japonya hükümeti, Rusya'nın Ukrayna işgaline tepki olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve önemli Rus hükümet yetkililerinin mali varlıklarını dondurma kararı aldı.

03.49: ABD'nin Moskova Büyükelçiliği, vatandaşlarına "ülkeyi acilen terk edin" çağrısında bulundu.

03.00: Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'la telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede Zelenskiy, önümüzdeki 24 saatin Ukrayna için çok kritik olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

02.57: Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı nedeniyle birçok Avrupa ülkesinin hava sahasını Rusya'ya kapatması sonucu Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve heyeti, Cenevre'de Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi Toplantısı'na katılamayacağını duyurdu.

02.38: Zelenskiy, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile de görüştüğünü açıkladı.

02.36: Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının 4. gecesinde yine çatışmalar şiddetlenirken, Rusya tarafından ülkenin bazı kentlerine tekrardan balistik füze saldırıları düzenlendi.

01.00: Kiev'de yeniden siren sesleri yükselmeye başladı

00.35: Birleşmiş Milletler’e (BM) bağlı Uluslararası Adalet Divanı, Ukrayna’nın Rusya aleyhinde dava açtığını ve Rusya aleyhinde tedbir kararları alınmasını talep ettiğini duyurdu. Mahkeme tarafından yayınlanan resmi bildiride, "Ukrayna, Rusya'ya karşı dava açtı ve Mahkemeden geçici tedbirler belirtmesini istedi" ifadeleri yer aldı.

00.26: Rusya'nın havayolu şirketi Aeroflot, bugünden itibaren tüm Avrupa'ya uçuşların durdurulduğunu açıkladı.
Rusya'nın Ukrayna saldırılarının ardından birçok ülke Rusya'ya karşı hava sahasını kapatırken, Rusya'nın havayolu şirketi Aeroflot, bu gerekçeyle tüm Avrupa'ya uçuşların durdurulduğunu açıkladı. Şirketin internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, "Avrupa makamları tarafından uygulanan hava sahası kısıtlamaları nedeniyle, Aeroflot Avrupa rota ağındaki uçuşlarını 28 Şubat 2022'den bir sonraki duyuruya kadar askıya almıştır" denildi.

Haberin Devamı

23.59: ABD’nin Moskova Büyükelçiliği, Rusya’daki ABD vatandaşlarına çağrı yaparak, “ABD vatandaşları, halen mevcut olan ticari seçenekler aracılığıyla Rusya'dan derhal ayrılmayı düşünmeli” ifadelerine yer verdi.

23.55: BM Güvenlik Konseyi, 193 üye ülkenin katılacağı BM Genel Kurulu’nda Ukrayna konusunda yarın olağanüstü oturum yapılması karar tasarısını onayladı.

23.45: Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'ya düzenlenen askeri operasyonda bin 67 askeri tesisin imha edildiğini açıkladı.

23.10: Ukrayna Sağlık Bakanlığı, Rusya’nın 23 Şubat’tan bu yana Ukrayna’ya yönelik düzenlediği saldırılarda 14'ü çocuk 352 sivilin hayatını kaybettiği, 116'sı çocuk olmak üzere bin 684 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Haberin Devamı

23.00: BMGK Ukrayna için toplandı.

22.48: Norveç hükümeti, 1,3 trilyon dolarlık büyüklüğüyle dünyanın en büyüğü olan Norveç Devlet Varlık Fonu, Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı askeri harekatın ardından Rus varlıklarını elden çıkaracağını açıkladı.

22.45: Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Rusya-Ukrayna savaşını ve Rusya’ya uygulanacak yaptırımları görüşmek üzere video konferans yöntemi ile bir araya geldi. Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell görüşmeler sonrasında düzenlenen basın toplantısında, AB’nin Ukrayna’ya silah yardımı yapacağını bildirdi.

22.33: Ukrayna'nın Odessa şehrinde hava savunma sistemlerinin aktif olmasının ardından şehirde siren sesleri yükseldi.

22.10: Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen Danimarka vatandaşlarının Ukrayna'da Rus güçlerine karşı savaşmak üzere kurulan uluslararası tugaylara katılmasına izin vereceğini söyledi. Mette Frederiksen, Ukrayna'ya 2 bin 700 tank savar silahı gönderileceğini açıkladı.

21.53: Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko, kentin kuşatıldığını söyleyerek artık kentten sivillerin tahliyesinin imkansız hale geldiğini söyledi.

Haberin Devamı

21.10: Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının ardından G7 ülkeleri tarafından Rus bankalarının SWIFT sisteminden çıkarılmasına karar verildi.

20.58: Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, Ukrayna'ya 2 bin 700 tank savar silahı gönderileceğini açıkladı.

20.45: NATO tarafından yapılan yazılı açıklamada, NATO müttefiklerinin Rusya’nın işgaline karşı direnen Ukrayna’ya silah, mali ve insani yardım desteğini artıracakları aktarıldı.

20.44: Ukrayna-Rusya arasında Belarus-Ukrayna sınırında yapılacak olan müzakerelerin daha önce belirlenen konumun güvenliği ve ulaşım zorluğuna bağlı nedenlerden dolayı iptal edildiği ve müzakerelerin birkaç saat içinde başlayabileceği ifade edildi.

20.18: BM Güvenlik Konseyi Pazartesi günü Ukrayna ile ilgili toplantı yapacak.

19.47: Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi bugün yaptığı açıklamada, Ukraynadan komşu ülkelere sığınan Ukraynalı sayısının yaklaşık 368 bine ulaştığını belirtti.

19.30: Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen alınan yeni kararları açıkladı. Von Der Leyen, "Hava sahamız her Rus uçağına kapanacaktır. Buna oligarkların özel jetleri de dahil." dedi. Leyen Belarus'a yeni ekonomik yaptırımların geleceğini açıkladı.

19.15: Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "Belarus'taki müzakerelerden bir sonuç beklemiyorum ama denesinler" dedi.

19.08: Ukrayna üretimi olan ve dünyanın en büyük kargo uçağı olarak kabul edilen az sayıdaki Antonov An-225 tipindeki “Mriya” isimli kargo uçaklarından birinin, Rusya tarafından bombalanarak kullanılamaz hale geldiği duyuruldu.

19.02: Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları 4’üncü gününe girerken, Rusya, Belarus'tan Ukrayna topraklarına “İskender" balistik füzesi fırlattı. Füzenin Jitamir kentindeki Jitamir Uluslararası Havaalanı’nı vurduğu aktarılarak, Ukrayna birlikleri ve zırhlı araçlarının büyük hasar aldığı öğrenildi. Ukrayna kaynakları, balistik füze saldırısını Belarus topraklarından yapıldığını doğruladı.

18.45: Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna ile müzakerelerin henüz başlamadığını, heyetlerin müzakere yerine gelmekte olduğunu duyurdu.

18.20: Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasly Bodnar, "Rusya'nın nükleer silah kullanması dünyanın sonu demek olur. Dünya Holokost'ta olanların tekrarlanmasını istemiyorsa müdahale etmek zorunda" dedi.

18.06: Şiddetli çatışmaların yaşandığı Harkov’un Valisi Oleg Sinegubov, Harkov’un kontrolünün tamamen Ukrayna Silahlı Güçleri’ne geçtiğini duyurdu. Sinegubov, “Harkov’un kontrolü tamamen bize geçti. Ukrayna Ordusu, polis birimleri, yerel kolluk kuvvetleri tarafından düşman tamamen temizleniyor. Rus işgalcilerin moralleri bozuk. Teknik ekipmanları yol ortasında bırakıp kaçıyorlar ve 5-10 kişilik gruplar halinde teslim oluyorlar. Ordudan birini görünce hemen teslim oluyorlar. Harkov Ukraynadır!” dedi.

17.55 : Rus polisi, 44 şehirdeki savaş karşıtı protestolarda 900'den fazla kişiyi gözaltına aldı.

17.48: Putin'in Nükleer güçlere verdiği talimat hakkında konuşan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, 'Tehlikeli ve sorumsuzca bir açıklama' dedi. Stoltenberg, NATO'nun Ukrayna'ya hava savunma ve tanksavar sistemleri teslimatını artırdığının da altını çizdi.

17.25: Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada 'ABD ve NATO Rusya'yı tehdit etmiyor' denildi. Açıklamada 'Moskova, var olmayan tehditlere dayanarak caydırıcı güçlerini alarma geçiriyor' denildi.

17.28 : Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, "Rusya'nın amacı Ukrayna'yı yok etmek ama kaybetmeyeceğiz. Ne söyleyeceklerin dinlemek için gidip görüşeceğiz" dedi. "Rusya askeri kayıplardan sonra ultimatom vermeyi bıraktı" diyen Kuleba, "Ön şartsız müzakere bizim için zafer" ifadelerini kullandı. Kuleba ayrıca Belarustan'da savaşa müdahil olmayacaklarına dair söz aldıklarını açıkladı.

17.15 : CNN International'a konuşan ABD'nin Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Linda Thomas-Greenfield, ABD'nin Rusya'ya karşı yeni ve daha ağır yaptırımlar getirmeyi düşündüğünü söyledi. 

17.10 : Hava sahalarını Rusya'ya kapatan ülkeler arasına Kanada ve İspanya da katıldı.

16.45 : Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Lavrov ve Ukraynalı mevkidaşı Kuleba ile telefonda görüştü.

16.41 : Zelenskiy, Ukrayna ve Rus heyetlerinin ön şartsız görüşeceklerini açıkladı. Zelenskiy'nin ofisinden yapılan açıklamada, Ukraynalı ve Rus yetkililerin Belarus ile Ukrayna sınırındaki bir mekanda görüşmeler için bir araya geleceği belirtildi.

Rusya'nın Ukrayna'ya tam kapsamlı işgal başlatmasından bu yana ilk olacak görüşmelerin ön koşul olmaksızın gerçekleştirileceğini ve Zelenskiy ile Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko arasındaki telefon görüşmesi sonucu kararlaştırıldığı aktarıldı.

Zelenki, açıklamada, "Ukrayna heyetinin, Ukrayna-Belarus sınırında, Pripyat Nehri yakınında Rus heyetiyle ön koşulsuz olarak görüşmesi konusunda mutabık kaldık" dedi.

16.35 : ABD'nin Birleşmiş Milletler Büyükelçisi, Putin'in nükleer güç emri vermesi üzerine CBS kanalına konuştu ve Rusya liderinin gerilimi artırdığını söyledi.

ABD'nin Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Linda Thomas-Greenfield, "Bu, Başkan Putin'in bu savaşı tamamen kabul edilemez bir şekilde tırmandırmaya devam ettiği ve eylemlerini mümkün olan en güçlü şekilde durdurmaya devam etmemiz gerektiği anlamına geliyor." ifadelerini kullandı.

16.20 : Devlet televizyonuna açıklamalarda bulunan Putin,  NATO liderlerinin agresif açıklamalarını ve Moskova'ya karşı ekonomik yaptırımları gerekçe göstererek Savunma Bakanlığı'na Rus nükleer caydırıcı güçlerini özel savaş görevi durumuna geçirmesini emretti.

Putin, "Gördüğünüz gibi Batılı ülkeler ülkemize karşı ekonomik boyutta -yani herkesin çok iyi bildiği hukuk dışı yaptırımlardan bahsediyorum- dostça olmayan tedbirler almakla kalmıyor, önde gelen NATO ülkelerinin üst düzey yetkilileri de kendilerine saldırgan açıklamalarda bulunmalarına izin veriyor." ifadelerini kullandı.

16.10 : Slovak hükümeti, Ukrayna'ya 4.4 milyon euro değerindeki askeri yardımı onayladı. 

15.35 : Rusya Devlet Başkanı Putin, Kiev yönetiminin Moskova'nın Belarus'ta müzakere çağrısını reddetmesi üzerine "diyalog fırsatını harcadılar" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Yardımcısı Medinskiy: Ukrayna Gomel bölgesinde görüşme yapmayı kabul etti, Rus heyeti oraya gidiyor

15.20 : Rusya'nın Ukrayna'ya müzakere için verdiği süre doldu. Moskova yönetimi Kiev'le Belarus'ta görüşmeye hazır olduğunu duyurmuştu ancak 'saldırgan ülkelerde müzakere yapmaya karşıyız' cevabı veren Ukrayna lideri Zelenskiy, bu teklifi reddetmişti. 

14.20 : İtalya ve Hollanda hava sahalarını Rus uçaklarına kapatacaklarını açıkladı.

14.00 : Kharkiv şehri belediye başkanı, Ukrayna güçlerinin Rus askerlerini püskürterek kentin kontrolünü tamamen sağladığını açıkladı.

13.50 : Ukrayna, Rus işgalini Uluslararası Adalet Divanı'na taşıdı. Ukrayna lideri Zelenskiy, Twitter hesabından şu mesajı paylaştı: "Ukrayna, Rusya aleyhindeki başvurusunu Uluslararası Adalet Divanı'na sundu. Rusya, saldırganlığını haklı çıkarmak için soykırım kavramını manipüle etmekten sorumlu tutulmalıdır. Rusya'nın askeri faaliyetlerini derhal durdurmasını emreden acil bir karar talep ediyor ve davaların önümüzdeki hafta başlamasını umuyoruz."

13.30 : Almanya Ulaştırma Bakanlığı, Alman hava sahasının Pazar gününden itibaren üç ay boyunca Rus uçaklarına kapatılacağını duyurdu.

12.30 : Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı, işgalin başından bu yana Rusya'nın 4 bin 300 civarında asker, 146 tane de tank kaybettiğini açıkladı.

11.30 : Kremlin, müzakereler sırasında askeri operasyonların durmayacağı konusunda Ukrayna'yı uyardıklarını açıkladı.

11.10 : Ukrayna'da direnişçilerin Kharkiv kentinde pusu kurduğu Rus askeri konvoyuna ait görüntüler yayınlandı.

10.30 : Ukrayna lideri Zelenskiy, Rus ordusunun askeri tesis olmayan sivil yerleşkelere de saldırdığını, ambulansları dahi vurduğunu söyledi. Zelenskiy, Belarus'tan ülkesine saldırı olmadığı takdirde Minsk'te görüşmelere açık olduğunu söyledi. Zelenskiy, ""Ukrayna'ya saldırgan tavır içinde olmayan yerlerde müzakereye açığız" dedi.

10.20 : Finlandiya hava sahasını Rus uçuşlarına kapattı.

10.17 : Kremlin'den yapılan açıklamada Rus heyetin Ukraynalı yetkililerle görüşmek üzere Belarus'a vardığı ve Moskova'nın masaya oturmaya hazır olduğu açıklandı.

10.10 : Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, gazetecilere yaptığı açıklamada Rus ordusunun Ukrayna’nın askeri altyapısında yer alan 975 tesisi imha ettiğini duyurdu.

Konaşenkov, “Bunların arasında Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin 23 komuta ve iletişim merkezi, üç radar noktası, 31 S-300, Buk M-1 ve Osa uçaksavar füze sistemi, 48 radar istasyonu bulunuyor. Sekiz savaş uçağı ve yedi helikopter, 11 insansız hava aracı (İHA), iki adet Toçka-U taktik füzesi düşürüldü” diye konuştu.

10.00 : Ukrayna Genelkurmay Başkanı kuvvetleri Valery Zaluzhny, Belarus topraklarından Rus Tu-22 stratejik bombardıman uçağının ateşlediği bir seyir füzesinin düşürüldüğünü duyurdu.

09.30 : Ukrayna medyası, Ukrayna'nın güneyindeki Nova Kakhovka şehrinin Rusya tarafından ele geçirildiğini bildirdi.

09.10 : Ukrayna'nın başkenti Kiev'de hava saldırısı sirenleri duyuldu. Sirenin ardından kentte peş peşe patlamalar gerçekleşti.

09.00: Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Anton Herashchenko Telegram'a, Pazar günü Ukrayna'nın kuzeydoğusundaki Kharkiv şehrinin sokaklarında Rus askeri araçlarının görüldüğünü yazdı.

Son dakika: Nükleer tehdit Putinden dünyayı şoke eden emir...

Herashchenko ve Ukrayna Devlet Özel İletişim ve Bilgi Koruma Servisi tarafından yayınlanan videolar, bir cadde boyunca hareket eden birkaç hafif askeri aracı ve yanan bir tankı gösterdi.

07.07: Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği saldırılarda şu ana kadar 64 sivilin hayatını kaybettiğini ve 240 sivilin yaralandığını duyurdu.

06.37: Kiev'de petrol deposu vuruldu. Alevlerin yükseldiği bölgeden yeni görüntüler CNN TÜRK ekranlarına böyle yansıdı.

Son dakika: Nükleer tehdit Putinden dünyayı şoke eden emir...

06.21: Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Belarus Devlet Başkanı Aleksander Lukashenko ile telefon görüşmesinde kendisinden Belarus'ta bulunan Rus askerlerinin geri çekilmesini istediğini duyurdu.

06.00 : Kiev'de büyük bir patlama olacağı bilgisi üzerine kentteki otellerde müşteriler sığınaklara indirildi.

05.16: Ukrayna’nın başkenti Kiev’de yoğun çatışmalar devam ediyor. Şehirde yeniden siren sesleri duyulmaya başlandı. Köy ve kırsal alanlarda her 2 ülkenin askerleri arasında yoğun çatışmalar yaşandığı belirtildi.

Son dakika: Nükleer tehdit Putinden dünyayı şoke eden emir...

05.12: Rusya, Ukrayna’ya saldırılarını yoğunlaştırırken, Ukrayna İçişleri Bakanı Anton Gerashchenko, Rusya’nın ülkenin Vasylkiv kenti başta olmak üzere Ukrayna'nın bazı kentlerine balistik füze saldırısı düzenlediğini açıkladı.

05.12: Gece boyunca süren çatışmalar sırasında hem Ukrayna askerleri, hem de Rus askerleri karşılıklı olarak esirler aldı. Her 2 taraftan da ağır kayıplar verildiği bilgileri alınırken, bazı kentlerde meskun mahal çatışmalarının sürdüğü açıklandı. Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkan Danışmanı Oleksiy Arestovich ise akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, binden fazla Rus askerinin öldüğünü, 2 bin 500 dolayında askerin yaralandığını ifade etti.

"BAŞKAN OLSAYDIM YAŞANMAZDI"

04.57: ABD Eski Başkanı Trump, Ukrayna halkına desteğini ifade etti ve Ukrayna Lideri Zelenskiy için 'Çok cesur bir adam.' ifadelerini kullandı. Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, ABD Başkanı Joe Biden'ın "zayıflığını" kullanarak Ukrayna'ya saldırdığını belirterek, "Putin, Biden ile davul çalar gibi oynuyor" dedi. 2020 seçimlerine hile karıştırıldığını söyleyen Trump,"Ben tekrar başkan olsaydım, bu korkunç felaket asla yaşanmazdı" dedi.

04.55: Ukrayna, Rus güçlerinin ülkenin en büyük ikinci şehri olan Kharkiv'deki doğalgaz boru hattını havaya uçurduğunu söyledi.

04.40: Japon milyarder Hiroshi Mikitani, Ukrayna'ya 8,7 milyon dolar bağışladı.

04.18: Ukrayna Ordusu, Kharkiv'deki saldırıların püskürtüldüğünü ve kentin Ukrayna'nın kontrolünde olduğunu açıkladı.

03.27: Dünya’da en çok tanınan hacker gruplarından Anonymous, Rus devlet televizyonunu hackleyerek Rusya’nın Ukrayna’ya saldırına ait görüntülerini yayınladı.

03.10: Rus ordusu Vasilkov bölgesinde petrol deposu olduğu öne sürülen bölgeyi vurdu. Bölgeden çıkan ateş ve duman gökyüzünü kapladı.

03.15: Rusya hükümeti, Baltık ülkelerine hava sahasını kapatırken Rus havayolu şirketi Aeroflot, Letonya ve Romanya’ya uçuşların durdurulduğunu açıkladı.

02.59: Ukrayna'nın başkenti Kiev yakınlarında 2 büyük patlama gerçekleşti.

01.59: Elon Musk, Ukrayna'ya internet sağlayacak Starlink uydu erişimini aktif hale getirdi.

01.30: Ukrayna'nın Lviv kentinde Polonya'ya geçmek üzere tren istasyonunda yüzlerce Ukraynalı bekliyor. Sosyal medyada viral olan görüntülerle ilgili "2. Dünya Savaşı yıllarını anımsatıyor" yorumları yapıldı.

01.09: Rusya'nın Ukrayna'ya karşı saldırılarını devam ettirmesi üzerine Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'ndan, Rusya'ya karşı yeni bir yaptırım paketi geldi. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen yaptığı basın açıklamasında, Rusya’ya ve Ukrayna’nın direnişine yönelik mesajlar vererek, AB Komisyonu'nun yaptırım paketine ilişkin detaylara değindi.

00.39: Almanya hava sahasını Rus uçuşlarına kapatıyor.

00.22: CNN TÜRK Muhabiri Mücahit Topçu: "Yaklaşık dört dakika önce çalan siren seslerinin ardından Bağımsızlık Meydanı'nın arkasındaki binalardan çatışma sesleri duyduk. Siren sesleri çaldıktan sonra bomba sesleri duyduk. Her geçen gün şiddetin dozu biraz daha artıyor. 3 gün içinde çatışmaların en yoğun yaşandığı gün oldu."

00.06: Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı askeri harekatın ardından Rusya’da düzenlenen savaş karşıtı gösterilerde gözaltı sayısının 3 bini geçtiği bildirildi.