Dünya Biden'dan Rusya itirafı! İki seçenekten biri 3. dünya savaşı

Biden'dan Rusya itirafı! İki seçenekten biri 3. dünya savaşı

27.02.2022 - 01:07 | Son Güncellenme:

Son dakika haberine göre; dünyanın gözü Rusya - Ukrayna krizinde. Rusya'nın Ukrayna işgalinini dördüncü gününe girilirken ABD Başkanı Joe Biden'dan çarpıcı açıklamalar geldi.Biden, Rusya'ya karşı ellerindeki seçeneklerin Üçüncü Dünya Savaşı'nı başlatmak ya da Rusya'ya uluslararası hukuku ihlal etmenin bedelini ödetmek olduğunu söyledin. Öte yandan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanlığı Basın Sekreteri John Kirby, “ABD Savunma Bakanlığı, Ukrayna’ya hafif silahlar ve çeşitli mühimmatları içeren 350 milyon dolarlık ek askeri yardım gönderilmesine izin verdi” dedi.

Bidendan Rusya itirafı İki seçenekten biri 3. dünya savaşı

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgali 3. gününde aralıksız devam ederken, ABD Başkanı Joe Biden ülkesinin Rusya'ya karşı yaptırımlarda izleyeceği yola ilişkin açıklamalarda bulundu. Biden yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesiyle ilgili en büyük stratejik hedeflerinden birinin NATO ve Avrupa Birliği'ni (AB) bir arada tutmak olduğunu ve Rusya'ya karşı atılacak adımlara ve bu adımların neler olduğuna değindi. Biden, "En başından beri amacım, tüm NATO ve AB'yi aynı sayfada tutmayı sağlamaktı. Çünkü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yapabileceğini düşündüğü tek şey NATO'yu bölmek ve içinden geçebileceği büyük bir pencere oluşturmaktı. Ve bu olmadı" ifadelerini kullandı. Biden ayrıca Rusya'nın Ukrayna'yı işgali için hem uzun hem de kısa vadede ağır bir bedel ödeyeceğini ön görerek, çatışmanın Avrupa ve NATO'yu birbirine yakınlaştırdığını da sözlerine ekledi. Biden Putin'e yönelik, "Tam olarak amaçladığı etkiyi oluşturuyor" dedi.

Haberin Devamı

ELİMİZDE İKİ SEÇENEK VAR

Yaptığı açıklamada kendisine yöneltilen Rusya'ya ilişkin yaptırımlar hakkında soruları da yanıtlayan ABD Başkanı Biden, yaptırımların küresel ölçekte bir savaşı riske atmadan Rusya'yı cezalandırmanın yollarından biri olduğuna inandığının altını çizdi. Rusya'ya karşı yalnızca iki seçeneklerinin olduğunu aktaran Biden, konuşmasında bu seçeneklere de değindi. Başkan Biden, "İki seçeneğiniz var. Üçüncü dünya savaşı başlatmak, fiziksel olarak Rusya ile savaşa girmek veya uluslararası hukuka bu kadar aykırı davranan bir ülkenin bunu yaptığı için bir bedel ödediğinden emin olmak" ifadelerini kaydetti. Ayrıca Biden, Ukrayna'nın Rus ilerleyişine karşı mücadelesi devam ederken, ABD'nin Ukrayna'ya sağladığı savunma silahları ve ekonomik yardıma da dikkat çekti.

Haberin Devamı

UKRAYNA'YA ASKERİ PAKET YARDIMI ONAYLANDI

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanlığı Basın Sekreteri John Kirby, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılar nedeniyle Ukrayna’ya ek askeri paket yardım kararının onaylandığını açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı Basın Sekreteri John Kirby yaptığı açıklamada, “ABD Savunma Bakanlığı, Ukrayna’ya destek için hafif silahlar ve çeşitli mühimmatların da dahil olduğu 350 milyon dolarlık ek askeri yardım paketini onayladı” dedi.

Bidendan Rusya itirafı İki seçenekten biri 3. dünya savaşı

Basın Sekreteri Kirby açıklamanın devamında, “ABD tek başına Ukrayna'yı desteklemiyor. Birçok ülke, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik sebepsiz saldırılarına karşı, Ukrayna’nın kendisini savunma hakkına katkıda bulunuyor. Müttefiklerimiz ve ortaklarımızla birlikte, Ukrayna için güvenlik yardımını hızlandırmaya devam ediyoruz. Ukrayna halkını, Rusya’nın saldırganlığına karşı desteklemek için mevcut tüm güvenlik işbirliği araçlarını kullanıyoruz” ifadelerini kullandı.

ABD AÇIKLADI: TESLİM OLMAYAN UKRAYNALI ASKERLERİN AİLELERİ ÖLDÜRÜLECEK!

ABD Dışişleri Bakanlığı, Rus ordusunun Putin'in birliklerine teslim olmayan Ukraynalı askerlerin aile üyelerini öldürmekle tehdit etmeyi planladığı bir planı olduğunu öne süren istihbarat paylaştı. ABD Dışişleri Bakanlığı, son haftalarda, özellikle de Ukrayna işgali konusunda Rusya hakkında pek çok istihbarat paylaşmıştı. Dışişleri Bakanlığı'na göre, Putin'in tehdidi, Rusya'nın Ukrayna askerlerini geri çekilip teslim olmalarına neden olan bir dezenformasyon kampanyasına girişiyor gibi görünmesiyle geliyor.

Haberin Devamı

Rusya'nın fikri, nihayetinde diğer Ukraynalı askerlerin kafasında şüphe uyandıracak ve muhtemelen onları, aksi takdirde olabileceklerinden ötürü daha erken teslim olmaya teşvik edecek söylentiler yaymaya dayanıyor.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rus ordusu tarafından Ukrayna halkına karşı yaygın insan hakları ihlalleri olasılığının da bulunduğunu söyledi. Blinken, yaptığı açıklamada, "Bütün kanıtlar Rusya'nın Kiev'i kuşatma ve tehdit etme niyetinde olduğunu gösteriyor ve Moskova'nın Ukrayna halkına yaygın insan hakları ihlalleri - ve potansiyel olarak daha kötüsü - uygulamak için planlar geliştirdiğine inanıyoruz" dedi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı da, mevkidaşının insan hakları ihlallerinin yaşabileceği görüşünü paylaştı. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba ayrıca, Ukraynalıları kasıtlı olarak saldırgan olarak gösterecek Rus sahte bayrak operasyonları olabileceğini vurguladı.

Haberin Devamı

İstihbarata göre Rusya, Ukraynalıları 'insanlıktan çıkarmak' ve Ukrayna'yı insanlık dışı eylemlerle suçlamak için büyük bir sahte bayrak operasyonu planlıyor.

Kuleba, "Ukrayna, haklı ve savunmacı bir savaşta topraklarını savunuyor. Rusya'nın aksine anaokullarını ve sivilleri hedef almıyoruz." ifadelerini kullandı.

ABD'den bir kaynak ayrıca CNN International'a yaptığı açıklamada, Moskova'nın çok sayıda Ukrayna askerinin Rus kuvvetlerine teslim olduğunu öne sürecekleri bir dezenformasyon kampanyası yürütmeye odaklandığını söyledi.

Açıklamada, "Rusya'nın onları vazgeçirmeyi ve dezenformasyon yoluyla teslim olmaya teşvik etmeyi planladığından endişeliyiz. Aldığımız bilgiler, Rusya'nın Ukrayna birliklerinin geniş çapta teslim olduğuna dair yanlış haberler yayınlayarak bir dezenformasyon kampanyası oluşturduğuna işaret ediyor" denildi.