Dünya 'Uzaylı bulduk' deyip dünyaya sundular! Forbes skandallarla dolu geçmişi yazdı

'Uzaylı bulduk' deyip dünyaya sundular! Forbes skandallarla dolu geçmişi yazdı

14.09.2023 - 12:38 | Son Güncellenme:

Peru'da bir madende bulunan ve Meksika Kongresi'nden dünyaya gösterilen 'uzaylı fosilleri' uluslararası medyada deprem etkisi yarattı. Dünyaca ünlü Forbes dergisi ise olayın perde arkasını yazdı.

Yıllardır UFO'ların varlığını kabul etmeyen NASA, Mayıs ayının son gününde düzenledikleri toplantıda ilk kez UFO'larla ilgili görüntüleri paylaştı. Dört saatten fazla süren toplantıda, NASA tarafından Haziran 2022'de araştırmalara başlayan ve gökyüzünde, su altında veya uzayda tanımlanamayan nesneleri veya olayları kapsayan yeni bir terim olan UAP’ler ile ilgili verileri inceleyen eski bir astronot olan Scott Kelly’nin liderliğindeki 16 kişilik özel ekip, “uçak veya doğal afet olmayan hava olayları” başlıklı araştırmalar ile ilgili kamuoyunu bilgilendirdi.

Haberin Devamı

800'ÜN ÜZERİNDE RAPOR

Araştırma ekibi, dünya genelinde 800’ün üzerinde UAP’nin resmi kaydının yer aldığı belirtirken, bunlardan yalnızca yüzde 2 ile yüzde 5 oranındakilerin “muhtemel anormal” kategorisinde olduğunu aktardı. UAP gözlemlerinde bu yılın başlarında ABD üzerinde bir Çin balonunun tespit edilmesinin ardından "önemli bir artışın" gerçekleştiğine dikkat çekildi.

'ABD'DE UZAYLILARA AİT SİLAHLAR VAR'

Bu gelişmeden kısa bir süre sonra ABD Kongre'sinde birçok yetkili isim UFO ve uzaylıların varlığıyla ilgili yeminli ifade verdi. Oturumda söz alan eski istihbarat yetkilisi David Grusch'un anlattıkları ise, uluslararası medya ve haber ajansları tarafından dünyaya 'son dakika' koduyla geçildi.

ABD Hava Kuvvetleri’nde 14 yıl istihbarat yetkilisi olarak çalıştıktan sonra 'whistleblower' olan, yani görev yaptığı kurum içindeki kanuna aykırı ya da yanlış gördüğü uygulamaları yetkili makamlara ifşa eden Grusch, 'Dört yılı aşkın sürede 40 tanıkla yaptığı görüşmelere dayanarak ABD hükümetinin elinde tanımlanamayan ve insan kaynaklı olmayan araçların olduğunu' dile getirdi.

Haberin Devamı

Uzaylı bulduk deyip dünyaya sundular Forbes skandallarla dolu geçmişi yazdı

3 SAATLİK CANLI YAYIN

UFO ve uzaylılar konusundaki en kritik gelişme ise dün Meksika'da yaşandı. 3 saat süren canlı yayında uzmanlar Peru'da bir maden ocağında bulunan ve dünya dışı varlıklara ait olduğunu düşündükleri bedenleri sergiledi.

Karnında yumurta olan ve yaklaşık 1 metre boyunda olan 'uzaylılar' dünya medyasında kısa sürede infial yarattı. Bir yetkili cesetlerin yakın zamanda Meksika Özerk Ulusal Üniversitesi'nde (UNAM) incelendiğini ve burada bilim adamlarının onları radyokarbon tarihleme yöntemiyle yaşlarını belirlediğini ve cesetlerin 1000 yaşında olduğunu kaydetti.

Uzaylı bulduk deyip dünyaya sundular Forbes skandallarla dolu geçmişi yazdı

PERDE ARKASI

Kendini ufolog ve gazeteci olarak tanımlayan, uzaylılar hakkındaki haberleri bir zamanlar çürütülmüş olan Jaime Maussan, canlı yayında dünyadaki uzmanlara çağrı yaparak bedenleri incelemelerini istedi. Uzatılmış kafaları, üç parmağı ve Hollywood'un uzaylı tasvirlerine benzer bedensel makyajları olan küçük mumyalanmış cesetlerin 2017 yılında Peru'da bulunduğu iddia edildi. Maussan, cesetlerin yosun madenlerinde bulunduğunu ve Meksika Özerk Ulusal Üniversitesi'ndeki araştırmacıların her ikisini de incelediğini ve içlerinden birinin "yumurta" içerdiğini aktardı.

Haberin Devamı

Meksika donanmasının Bilimsel Sağlık Enstitüsü müdürü José de Jesús Zalce Benítez, cesetlerin taramalarını Kongre üyelerine sundu ve bunların geri çekilebilir boyunları, dişleri olmadığını, büyük beyinleri ve "geniş stereoskopik görüş" yeteneğine sahip büyük gözleri olduğunu bildirdi.

Uzaylı bulduk deyip dünyaya sundular Forbes skandallarla dolu geçmişi yazdı

2015 YILINDA YALANI ORTAYA ÇIKTI

8 yıl önce yine uzaylı cesedi bulduğunu öne süren Maussan'ın iddiaları yapılan incelemeler sonuncunda çürütüldü. Bİlim insanları söz konusu kalıntının bir çocuğa ait olduğunu tespit etti. 2010 yılında ise Maussan kendi TV programına ev sahipliği yaptı ve 2019'da, Meksika tarihindeki "en tartışmalı UFO olaylarını" takip eden bir saatlik belgesel olan Maussan'ın UFO Dosyaları adlı bir filme konu oldu. Maussan'ın ayrıca Maussan TV adında 1 milyona yakın abonesi olan bir YouTube kanalının da sahibi.

Uzaylı bulduk deyip dünyaya sundular Forbes skandallarla dolu geçmişi yazdı