Dünya Uzun menzilli füzeler yolda! Büyük moral

Uzun menzilli füzeler yolda! Büyük moral

07.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in tehdidine rağmen Batı, Ukrayna’ya uzun menzilli yeni silahlar gönderiyor. Öte yandan Ukrayna askeri Donbas'ta büyük moral kazandı. İşte detaylar...

Uzun menzilli füzeler yolda Büyük moral

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace yaptığı açıklamada, İngiltere’nin savaşın başından bu yana Ukrayna’ya ilk kez 80 kilometre mesafedeki hedefleri vurabilen uzun menzilli M270 çoklu füze sistemi göndereceğini söyledi. Wallace, “Bu son derece yetenekli çoklu füze sistemleri, Ukraynalı dostlarımızın Putin’in birliklerinin şehirleri yok etmek için ayrım gözetmeksizin acımasızca kullandığı uzun menzilli topçu sistemine karşı kendilerini daha iyi korumalarını sağlayacak” dedi. Wallace, “Rusya’nın taktikleri değişirken bizim verdiğimiz destek de değişmeli” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Ne kadar uzun menzilli silah gönderirseniz hattı topraklarımızdan o kadar uzağa iteriz” dedi. ABD Başkanı Joe Biden, geçtiğimiz hafta Ukrayna’ya menzilli çoklu füze fırlatma sistemi ile M142 topçu roket sistemi gönderileceğini duyurmuştu. Putin ise, uzun menzilli mühimmat gönderilmesi durumunda Ukrayna’da daha önce hedef alınmayan noktaları vurmakla tehdit etmişti.

LAVROV’A UÇUŞ İZNİ YOK!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Belgrad ziyareti, Sırbistan’a komşu üç ülkenin Lavrov’un uçağına geçiş izni vermemesi nedeniyle iptal edildi. Yaşananları ‘eşi görülmemiş bir karar’ olarak niteleyen Lavrov, “Kimse Sırbistan’la ilişkimize zarar vermeyi başaramayacak” dedi.

Haberin Devamı

‘AYNI GÜNDE İKİ GENERAL ÖLDÜRÜLDÜ!’

Rusya’nın 29. Kombine Silah Ordusu’nun başındaki isim olan Tümgeneral Roman Kutuzov’un Donbas’ta aracının Ukrayna güçlerince pusuya düşürülmesi sonucu öldüğü açıklandı. Kutuzov, Rusya’nın Şubat ayında Ukrayna’ya açtığı savaşta kaybettiği 11’inci general oldu. Rus general, bir aydan uzun süredir ölen yüksek rütbeli ilk ordu subayı oldu.

Öte yandan, Rus ordusunun en önemli isimlerinden Korgeneral Roman Berdnikov’un da aynı pusuda öldürüldüğü öne sürüldü. Rus devlet medyası ve Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından Kutuzov’un öldüğü teyit edilirken, Berdnikov’un öldüğü iddiası henüz doğrulanmadı.

UKRAYNALI ASKERLERE BÜYÜK MORAL

Donbas bölgesinde yer alan Luhansk’ta şiddetli çatışmalar devam ederken, kilit önem taşıyan Severodonetsk kenti için mücadele sürüyor. Severodonetsk’te Ukrayna ordusunun ciddi ilerleme sağladığı ve Rusların gerilediği belirtiliyor.

Uzun menzilli füzeler yolda Büyük moral

Bununla birlikte Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenskiy’in savaşın sürdüğü Donbas’a ziyaret yapması büyük dikkat çekti. Zelenskiy’in ziyaretinin Ukrayna ordusuna büyük moral sağladığı ifade edildi. Bölgeden paylaşılan iki videoda Zelenskiy’in askerlerle konuştuğu ve “Hepiniz zaferi hak ediyorsunuz, en önemlisi bu. Ancak her bedelde değil” dediği duyuldu.