Dünya ABD komandoları İsrail'de! Pentagon sayıyı gizledi

ABD komandoları İsrail'de! Pentagon sayıyı gizledi

01.11.2023 - 10:32 | Son Güncellenme:

İsrail-Hamas savaşının başından beri Tel Aviv'e destek veren Washington, ABD'li komandoların İsrail'de olduğunu açıkladı. Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada bu askerlerin görevlerine de yer verildi.

ABD komandoları İsrailde Pentagon sayıyı gizledi

Gazze Şeridi'ni 16 yıldır yöneten Hamas 7 Ekim Cumartesi sabahı İsrail'e daha önce eşi benzeri görülmemiş bir saldırı düzenledi. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları'nın İsrail'in sınıra ördüğü bariyerleri geçip  kilometrelerce içerdeki yerleşimlere kadar ulaşması, bir ilk niteliği taşıyordu. İsrail ordusu bu saldırı sonrası 1973 yılından sonra resmi olarak savaş ilan ettiğini duyurdu, dahası İsrail, Gazze'nin su, elektrik ve yakıt kaynaklarını kesti. Savaş ilanı sonrası ABD dahil birçok batılı ülke İsrail'e olan desteğini açıkladı. Washington yönetimi ekonomik yardımlar dışında Doğu Akdeniz'e USS Gerald R. Ford ve USS Eisenhower isimli uçak gemilerini gönderdi.

Haberin Devamı

KORKUNÇ SALDIRI EN AZ 100 ÖLÜ

İsrail ordusu geçtiğimiz günlerdeki hastane saldırısından sonra dün bir mülteci kampını yok etti. Tel Aviv, saldırının Hamas'ın üst düzey bir komutanını hedef aldığını, tünellerin vurulması sonucu meydana gelen çökmenin çevredeki binaların da yıkılmasına neden olduğunu ileri sürdü. Ordu sözcüsü, katliamı 'Kaçınılmazdı' sözleriyle savundu, bombardımanda ise en az 100 kişi yaşamını yitirdi.

ABD komandoları İsrailde Pentagon sayıyı gizledi

ESKİ ASKERLER ORTA DOĞU'DA

İsrail ordusu bu saldırının yanı sıra tanklarla sık sık Gazze'ye girerek kara operasyonlarını devam ettiriyor. Hamas'ın elindeki rehineler için henüz müzakere masasına oturmayan Tel Aviv 230'dan fazla insanı nasıl tekrar İsrail'e getireceği ise merak konusu. İsrail ordusu rehineler için sık sık ABD ile temasa geçiyor. Henüz savaşın başında ABD merkezli Messenger'a konuşan yetkililer, geçmiş yıllarda Amerikan ordusunun özel kuvvetleri DELTA Force ve SEAL Team'de görev yapmış bir ekibin İsrail'e gideceğini ve burada rehine kurtarma operasyonlarına katılacağını yazdı. Habere göre, emekli özel kuvvetler askerlerinin rehine operasyonuna katılması Amerikan ordusundan bağımsız bir adım.

Haberin Devamı

ABD komandoları İsrailde Pentagon sayıyı gizledi

AMERİKAN KOMANDOLARI İSRAİL'DE

New York Times gazetesinde yer alan ve ABD Savunma Bakanı Yardımcısı Christopher P. Maier'in açıklamalarını içeren haberde ise ABD'nin kara harekatı kapsamında İsrail ile ortak çalıştığı vurgulandı. Maier'in açıklamalarına da yer verilen haberde bakan yardımcısının 'İsrail'e birçok konuda yardım ediyoruz. İsrail'in ana görevi Amerikalı rehineler de dahil olmak üzere bu insanları kurtarmak' sözlerine yer verildi.

Açıklamalarının devamında Amerikan komandolarının İsrail'de Hamas'a karşı İsrail ordusuna yardım ettiğini kaydeden Maier, komandoların sayısını vermeyi ise reddetti ancak ABD basınına göre bu rakam birkaç düzine civarında. Maier ayrıca Hamas'ın tünellerinde İsrail ordusunun yapacağı operasyonlarla ilgili de konuştu ve 'Onlara (İsrail askerlerine) tavsiyelerde bulunup, mümkün olduğunca yardım edeceğiz' dedi.

ABD komandoları İsrailde Pentagon sayıyı gizledi