Dünya Washington seçim için karıştı!..

Washington seçim için karıştı!..

14.12.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD’nin başkenti Washington’da Trump yanlıları sokağa inerken, zaman zaman karşıt gruplar arasında arbede yaşandı. Kavgalar sırasında çok sayıda kişinin yaralandığı belirtilirken gözaltına alınanlar oldu.

Washington seçim için karıştı..

Seçim sonuçları büyük oranda belli olmasına ve Joe Biden, ABD’nin seçilmiş başkanı olarak açıklanmasına rağmen, Donald Trump ve destekçilerinin sonuçlara itirazı sürüyor.

Haberin Devamı

Nitekim başkent Washington başta olmak üzere bazı kentlerde sokaklara çıkan Trump destekçileri, gösteriler düzenlerken, zaman zaman karşıt gruplar arasında kavgalar görüldü. Bu kavgalarda yaralananlar olurken, gösteriler nedeniyle gözaltına alınanlar oldu.

Trump’ı destekleyen “Amerika’yı Yeniden Büyük Yap” (Make America Great Again -MAGA) ve “Önce Amerika için Kadınlar” hareketleri ile “ProudBoys” (Gururlu Çocuklar) adlı grubun ABD başkanlık seçimi Seçiciler Kurulu oylamasından önce Washington’da düzenlediği eylemde, sıkı güvenlik önlemine rağmen şehrin birçok noktasında karşıt görüşlü gruplar arasında arbede yaşandı.

Cuma akşamından itibaren Washington sokaklarında toplanmaya başlayan Trump destekçileri ile solcu Antifa (Antifaşist Hareketi) ve Siyahlar’ın Hayatı Önemlidir (Black Lives Matter-BLM) hareketi mensupları arasında kavgalar çıktı.

Haberin Devamı

BLM Meydanı’na gitmek isteyen bir grup ile Trump destekçileri arasında çıkan arbedede bir kişinin bıçaklandığı belirtilirken birçok kişi gözaltına alındı.

Yaralılar var

Donald Trump’ın seçimlerde “hile” olduğu iddialarına destek için Washington ve bazı kentlerde düzenlenen gösterilerde yaralıların da bulunduğu belirtiliyor. Washington DC’deki gösterilerde 4 kişi bıçaklandı, 23 kişi de gözaltına alındı.

Washington eyaletinin Olympia kentindeki protestolarda da bir kişi vurularak yaralandı, olayda 4 kişi gözaltına alındı.