Dünya Yunanistan Alper Gezeravcı'yı yazdı: Biz yıldızları izlerken ilk Türk astronot dünyaya döndü

Yunanistan Alper Gezeravcı'yı yazdı: Biz yıldızları izlerken ilk Türk astronot dünyaya döndü

10.02.2024 - 12:18 | Son Güncellenme:

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı geçtiğimiz gün, 19 Ocak'ta başlayan uzay misyonunu tamamlayarak Dünya'ya iniş yaptı. Yanı sıra, Gezeravcı'nın başarısı komşu ülke Yunanistan'da da karşılık buldu. 

İlk Türk astronot olarak kayıtlara geçen Alper Gezeravcı geçtiğimiz gün görevini başarı ile tamamlayıp dünyaya döndü. Gezeravcı’nın başlayan uzay misyonu, SpaceX'e ait olan Dragon kapsülünün Florida'da bulunan Kennedy Uzay Merkezi'nden 19 Ocak'ta fırlatılmasıyla başlamıştı. Gezeravcı Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) 13 bilimsel deneye imza attı.

Haberin Devamı

DÖNÜŞLERİ ÜÇ KEZ ERTELENMİŞTİ

Yunanistan Alper Gezeravcıyı yazdı: Biz yıldızları izlerken ilk Türk astronot dünyaya döndü

Gezeravcı ile birlikte dört kişiden oluşan ekibin dönüşü için planlanan tarih ilk başta üç Şubat olarak belirlenmişti. Ancak hava koşullarının elverişli olmamasın sebebiyle ekibin ISS'den ayrılışı üç kez kez ertelenmişti. Yedi Şubat Çarşamba günü ISS'den ayrılan mürettebat Dragon kapsülü ile Florida'da konumlanan Daytona Beach bölgesinde okyanusa iniş yaptı. Uzayda geçirdiği yaklaşık 20 günün ardından Dünya'ya dönen Alper Gezeravcı ailesiyle de kavuştu.

VE İLK GÖRÜNTÜ...

Yunanistan Alper Gezeravcıyı yazdı: Biz yıldızları izlerken ilk Türk astronot dünyaya döndü

Gezeravcı'nın da dahil olduğu ekibi taşıyan Dragon kapsülü, okyanusa iniş yapmasının ardından yer ekibi tarafından gemiye alındı. Alper Gezeravcı'nın kapsülden çıkışı ise kameralara böyle yansıdı. Sağlık durumunun iyi olduğu da görüldü. Gezeravcı, Dünya'ya dönüşünün ardından bir hafta gözlem altında tutulacak. 

Haberin Devamı

YUNANİSTAN'DA YANKI BULDU

Yunanistan Alper Gezeravcıyı yazdı: Biz yıldızları izlerken ilk Türk astronot dünyaya döndü

Öte yandan Gezeravcı'nın tarihi başarısı Yunan gazetesi Pentapostagma'da da yankı buldu. Gazete, 'Yunanistan yıldızları izlerken ilk Türk astronot dünyaya döndü' başlığı ile bir haber yayınlayarak okuyucu karşısına çıktı.

Gazete haberinde Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğuna detaylı şekilde yer verdi. Buna göre haberde, Gezeravcı'nın uzaydayken yaptığı sosyal medya paylaşımlarından ve bilimsel çalışmalarından bahsedildi. Yanı sıra Gezeravcı'nın Dünya'ya dönüşünde ilk iletişimi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la kurduğu da hatırlatıldı. Bu çerçevede haberin devamında da Gezeravcı ile Erdoğan'ın diyaloglarına yer verildi. 

'VİDALARDAN FAZLASINI YAPABİLECEĞİMİZE KARAR VERİYORUZ'

Haberin son cümlesiyse şöyle oldu: 

"Bütün bunlar olurken Yunanistan'da yavaş yavaş 'vidalardan' daha fazlasını yapabileceğimize karar veriyoruz."