Dünya Yunanistan gaz aramaya başladı!

Yunanistan gaz aramaya başladı!

11.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in, Doğu Akdeniz’de doğal gaz için sismik araştırmalar yapacakları yönündeki açıklamasından birkaç gün sonra, Enerji ve Çevre Bakanı Kostas Skrekas, ABD’li enerji devi ExxonMobil’in gemisinin bölgede doğal gaz aramaya başladığını söyledi.

Yunanistan gaz aramaya başladı

DW Türkçe’nin haberine göre “Gemi yola çıktı. Şu anda kabloları döşüyor” diyen Skrekas, “Girit’in güneybatısında var olduğunu tahmin ettiğimiz rezervler ve Mora Yarımadası, madencilik sektörünün yeni bir iş alanı bulmak için son umudu olabilir. Güneydoğu Avrupa bölgesinde, bizim bölgemizde” ifadelerini kullandı. Skrekas, “Sondaj yapıp ne olduğunu görene kadar gerçekten var mı, her şey spekülasyon düzeyinde” dedi. Miçotakis, hafta başında yaptığı açıklamada, Girit adasının güneybatısında doğal gaz bulmaya yönelik sismik araştırmalara başlayacaklarını bildirmişti.

Haberin Devamı

Anastasiadis’e nişan

Öte yandan İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, ülkesini ziyaret eden Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis’e “Cumhurbaşkanlığı Onur Nişanı” verdi. Onur Nişanı’nın, iki ülke arasındaki dostluğa katkıları, İsrail-Yunanistan arasındaki ilişkilerin geliştirilmesindeki rolünden ötürü verildiği bildirildi.