Ege 10 bin esnafa müjdeli haber

10 bin esnafa müjdeli haber

27.05.2021 - 00:20 | Son Güncellenme:

Denizli Büyükşehir, salgın önlemleri kapsamında faaliyetlerini durduran işletmelere, toplam 15 milyon lira hibe desteği verecek

10 bin esnafa müjdeli haber

Pandeminin ilk günlerinden itibaren esnafa yönelik birçok destekte bulunan Denizli Büyükşehir Belediyesi, yeni bir müjde verdi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında faaliyetlerini durduran kent genelindeki 10 bin esnafa hibe desteği vereceklerini açıklayan Belediye Başkanı Osman Zolan, “Denizli’nin 19 ilçesi, 616 mahallesini kapsayan bölgede; kahvehane, kafe, çay bahçesi, çay ocağı, okul kantini, internet kafe, lunapark, hamam, halı saha, spor salonu, bilardo ve oyun salonu, berber, kuaför, güzellik salonu, lokanta, restoran, düğün salonu işletenler ile fotoğrafçı ve müzisyenlere toplam 15 milyon liralık nakdi yardımda bulunulacak” dedi.

Haberin Devamı

Salgından en çok etkilenenin esnaf olduğunu dile getiren Zolan, “Büyükşehir olarak bir nebze olsun esnafımıza destek olabilmek için konuyu meclis gündemimize taşıdık. Bir yılı aşkın süredir sıkıntı çekildi. Son olarak Cumhurbaşkanımız 5 bin lira ve 3 bin lira olarak esnafa hibe desteği açıkladı. Biz de bin 500 lira ile esnaf kardeşlerimizin yanında olalım istedik. Gönül istiyor ki daha fazla verelim, tüm zararlarını kapatalım. İnşallah bir nebze olsa da fayda sağlarız. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

İstenen belgeler

Hibe desteği başvurularının ne zaman yapılacağı kısa süre sonra açıklanacak. Başvurular online olacağı gibi açıklanacak noktalara da gidilip müracaat yapılabilecek. Başvurularda esnaftan 1- Vergi mükellefiyet belgesi, 2- İşyeri açma ruhsatı veya vergi levhası istenecek.