Ege 10 bin kişi umuda koşacak

10 bin kişi umuda koşacak

03.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

10 bin kişi umuda koşacak

Omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara fon sağlamak ve bu konuda farkındalık yaratmak için 5 Mayıs'ta tüm dünyada aynı anda koşulacak Wings for Life World Run'a, 2019 yılında da İzmir ev sahipliği yapacak. Binlerce kişinin katılacağı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin himayesinde ve Ford’un desteğiyle gerçekleşecek yarış öncesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde bir tanıtım toplantısı düzenlendi.

Haberin Devamı

10 bin kişi umuda koşacak

Wings for Life World Run, 4. kez İzmir'de gerçekleştirilecek etkinlik öncesinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde bir basın toplantısı gerçekleşti. Toplantıya, Soyer ile birlikte TOFD (Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği) Başkanı Ramazan Baş, ana sponsor Ford’un sözcüsü olarak Ford Otosan Pazarlama İletişim Yöneticisi Serkan Özerbay ve Dünya Cimnastik Şampiyonu Ayşe Begüm Onbaşı da katıldı.

İzmirliler için gurur vesilesi

2014 yılından beri tüm dünyada milyonlarca insanın omurilik felçlileri için aynı gün aynı saatte bir araya geldiğini belirten Tunç Soyer, “Gerçekten dünyanın en büyük iyilik organizasyonlarından biri ama sadece iyilik organizasyonu değil bilim için bilimin ve tıbbın ilerlemesi için yapılan bir organizasyon. İzmir’in bu organizasyonun içinde olması ve ev sahipliği yapması hem İzmir Büyükşehir Belediyesi hem İzmirliler için bir gurur vesilesidir. Bazı yollar kapanacak ama biliyorum ki İzmirliler bunu asla dert etmeyecekler. Onlar da olanca enerjileriyle destek verecekler. Bu yılın katılım ve bağış rekorları kıracağına inanıyorum. Başta Genel Sekreterimiz Buğra Gökçe olmak üzere emekçilerimiz, çalışanlarımız katılacak. 5 Mayıs sabahının İzmir için rekorların kırılacağı bir gün olmasını diliyorum. Tek başına spor etkinliği değil her birinde vicdan var, kültür var, derinlik var. Biz o derinlikleri çoğaltmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Hepimizin başına gelebilir’

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Ramazan Baş da her insanın potansiyel bir omurilik felçlisi olduğunu vurguladı, “Dünyada 3 milyondan fazla omurilik felçlisi var. Omurilik felci vakasında doktorların söylediği genel bir şey var; yürüme ihtimalinin zayıflığı. Wings for Life Vakfı büyük bir misyon üstlenmiş durumda. Tedaviyi bulmak için çalışmalara ciddi bir ekonomik güç sağlıyorlar. Vakfın sarf ettiği çaba bizim için umut demek. 5 Mayıs’ta İzmir’de bizimle bu umudun parçası olan ve İzmir’e gelemese de Wings for Life World Run mobil uygulaması ve App Run’a kayıt olarak bize destek olan herkese teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘Benim elim senin elin’

Dünyanın en önemli iyilik koşularından birinin parçası olmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirten Ford Otosan Pazarlama İletişim Yöneticisi Serkan Özerbay, “Wings for Life World Run’a geçtiğimiz yıl Ford Team olarak Türkiye’deki en kalabalık, dünyadaki ise 3. büyük ekiple katılarak dünyada en fazla 2. bağış toplayan takım olduk. Dünyada ilk ve tek olan konsepti ile bu değerli organizasyonun 4 yıldır ana sponsoru olmaktan gurur duyuyoruz. Koşu takımı ve bağış anlamında kendi rekorumuzu kırmayı hedefliyoruz. Bizimle bu gururu paylaşmak ve ‘Benim elim senin elin’ demek için herkesi 5 Mayıs’ta İzmir’e bekliyoruz. Sosyal medyada da “Sen Neden Koşuyorsun? Benim Elim Senin Elin Demek İçin” hastagiyle de destek verilebileceğini belirtti.