Ege 10’uncu kruvaziyer İzmir’e demir attı

10’uncu kruvaziyer İzmir’e demir attı

09.07.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

İzmir’e yılın 10’uncu kruvaziyeri geldi. Alsancak Limanı’na yanaşan gemiden inen turistler Kemeraltı, Efes Antik Kenti ve Meryem Ana gibi bölgeleri ziyaret edecek

10’uncu kruvaziyer İzmir’e demir attı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in göreve geldiği günden itibaren başlattığı çalışmalarla 2022 yılında yeniden kente uğramaya başlayan kruvaziyerler, limana yanaşmaya devam ediyor. İzmir Limanı’na gelen Regent Seven Seas Mariner ile bu yılki kruvaziyer sayısı 10’a ulaştı. Turistler, kent merkezinde Kemeraltı, Efes Antik Kenti, Meryem Ana gibi turistik bölgeleri ziyaret edeceklerini ifade etti. Büyükşehir Belediyesi Turizm Şube Müdürü Melih Kayacık, “2016 yılından beri İzmir Limanı’na kruvaziyer gelmiyordu. Pandemiyle beraber sektör durağanlığa girdi. Başkanımız Tunç Soyer’in önderliğinde STK’lar, odalar, sektör temsilcileriyle çalışmalara başladık. Kruvaziyer firmalarıyla görüşmeler yapıldı. Yüz yüze yapılan görüşmeler iyi niyet mektupları ve İzmir’de incelemeler ile devam etti. Limanda bazı iyileştirmeler talep edildi. Turizm sektörü temsilcileri ile koordinasyon halinde belediyemiz limanda iyileştirme yaptı. Ciddi bir asfaltlama ve bakım onarım çalışmaları yürütüldü. Turizm bilgilendirme ofisimiz yenilendi. Arkadaşlarımız gelen turistlere bilgilendirme yapıyor. Ücretsiz kablosuz internet hizmeti sunuldu. Turizm zabıtası ekibi kuruldu. Limandaki hanutçuluk faaliyetleri engellendi. 2022 yılında ilk gemiden sonra 29 gemiyle 47 bin yolcu geldi. Son gelen gemi 2023 yılındaki 10’uncu gemi. 15 gemi daha gelecek, 40 bin civarı turisti kruvaziyerle ağırlayacağız.  Önümüzdeki yıl için 23 geminin rezervasyonu var ama sayının artmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu. 

Haberin Devamı

15 gemi daha gelecek 

İzmir Büyükşehir Belediyesi kruvaziyer turizmini desteklemek amacıyla 2022 yılının Eylül ayında İspanya’nın Malaga kentinde düzenlenen Seatrade Cruise Med 2022 Fuarı’nda yer aldı. Fuar kapsamında; üst düzey uluslararası yetkililerle bir araya geldi, yeni ortaklıklar kurmak ve İzmir Limanı gemi ağını genişletmek üzere görüşmeler yapıldı. Kasım ayında Londra’da gerçekleşen Dünya Turizm Fuarı’nda Marella Cruises yetkilileri ile görüşme yapıldı, 2024 yılı için İzmir’in rotalara dahil edilmesi istendi. 2022 yılında İzmir Limanı’na 29 kruvaziyer ve 47 bin yolcu geldi. Bu yıl ise 25 geminin gelmesi kesinleşti.