Ege 3.900 işçi daha grev kapısına dayandı

3.900 işçi daha grev kapısına dayandı

18.02.2017 - 03:19 | Son Güncellenme:

.

3.900 işçi daha grev kapısına dayandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde her birime eleman sağlayan İzelman ve İzenerji şirketlerinin toplu iş sözleşmelerindeki uzlaşmazlık çözülemedi. İzelman ile Genel-İş Sendikası arasındaki 6 bin 500 işçiye kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde taraflar arasında anlaşma sağlanamadığı için arabulucu döneme başladı.

Haberin Devamı

Anlaşmazlık

Ancak, 3 bin 900 işçiyi kapsayan İzenerji toplu iş sözleşmesinde arabulucu döneminde de sonuç alınamamasından sonra Genel-İş Sendikası grev kararı aldı.

Genel-İş Sendikası bugün grev ilanını İzmir Büyükşehir Belediyesi kapısına İzenerji işçileriyle birlikte astı. Sendika yöneticileri ve işçiler Pasaport sahilinde toplandıktan sonra, İzmir Büyükşehir Belediye binası önüne kadar “İşçiyiz, haklıyız, kazancağız” sloganlarıyla yürüdü. Belediye önünde İzenerji A.Ş.’de örgütlü Genel-İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkanı Arif Yıldız, 4 aydır süren 8 oturumun yapıldığı görüşmelerde sendika teklif taslağının 64 maddesinden 47’sinde anlaşma sağlandığını, ücret ve sosyal hakları düzenleyen 17 maddede ise anlaşamadıklarını açıkladı.