Ege Açılış hediyesi

Açılış hediyesi

04.03.2021 - 00:03 | Son Güncellenme:

Kapılarını açan esnaf, pandeminin izlerini, Bayraklı ve Buca belediyelerinin vergi erteleme, erzak kolisi ve nakdi yardım gibi destekleriyle silecek

Açılış hediyesi

Bayraklı Belediyesi Meclisi, pandemi sürecinde sıkıntılı günler yaşayan esnafa destek olmak amacıyla önemli kararlar aldı. Her zaman esnafın yanında olduklarını belirten Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Koronavirüs tedbirleri kapsamında faaliyetlerini durduran veya ara veren kıraathane, çay ocağı, internet kafe, oyun salonu ve yiyecek-içecek satışı yapan işletme sahiplerine gıda paketi ile 500 lira nakdi destekte bulunacağız. Umuma açık istirahat ve eğlence yerleri, lokanta, restoran, paket servisi yapmayan pastane, birahane, kıraathane, kırbahçesi, dernek lokali, çay bahçesi, kuaför, berber, yüzme havuzu, hamam, sauna, masaj salonu, spor salonları, sinema salonları, lunapark, internet ve oyun salonu, bilardo ve nargile salonları gibi işyerleri ile devlet okulları, özel okullar, anaokulları, öğrenci yurtları ve bu yerlerde faaliyet gösteren kantinlerden de, kapalı oldukları sürelerde katı atık bedelleri ile başvuruda bulunmaları halinde çevre temizlik, ilan ve reklam vergileri alınmayacak. Pazaryerlerinde giyim ve oyuncak, züccaciye, süs eşyası, çanta vb. tezgahı bulunanlar ile hafta sonu sokağa çıkma yasakları nedeniyle tezgahlarını açamayan pazarcıdan da, tezgahını açmadığı sürelerde pazaryeri tahsis ücreti alınmayacak” dedi.

Kahvecilere destek

Buca Belediyesi de, İzmir Kahveciler Esnaf Odası’nın işbirliğiyle 400’ün üzerinde kahveci esnafına ayni ve nakdi yardım başlattı. Yardımları erzak ve temizlik paketleriyle başlatan Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, “Esnafımızın her zaman yanında olduğumuzu göstermek istedik” dedi.

Esnafla yürütülecek yardım çalışması öncesinde CHP Buca İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen esnaf zirvesi gerçekleşti. Toplantıda Başkanı Kılıç, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş Gültepe, Bucalı esnafın sorunlarını dinleyerek çözüm önerileri oluşturdu.

Toplantının ardından Başkan Kılıç ve İzmir Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdı, Şirinyer Düğün Salonu’nda yardımları başlattı. Belirlenen listeye göre esnafa 300 lira değerinde erzak ve temizlik paketleri teslim edildi. Buca Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından tüm kahveci esnafına ulaştırılacak yardımların ardından ilerleyen günlerde ayrıca 500 lira tutarında nakdi yardım yapılacak.

Yazarlar