Ege Adam olacak çocuklar

Adam olacak çocuklar

17.02.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Manisa’nın Saruhanlı İlçesi’nde çobanlık yaparak geçimlerini sağlayan ve dağda kurdukları çadırda yaşayan ailenin çocukları, okula gidebilmek için her gün üç kilometrelik yolu gidip geri dönüyorlar.

Adam olacak çocuklar

Ailenin reisi Halil Tunca (42), mera bulunmadığı için Kula’ya bağlı Ortaköy’den, Saruhanlı’nın Çullugörece Köyü’ne geldiklerini anlattı. Burada Taşağıl Merası’nda çadır kurarak koyunlarını otlattıklarını belirten Tunca, elektrik ve su bulunmayan naylon çadırda eşi Nurkadın (41), kızları Nurten (17), Eşe (15), oğulları Serkan (11) ve Harun (9) ile yaşamlarını sürdürdüklerini söyledi.
Halil Tunca, oğullarının Gölmarmara’nın Hacıveliler Köyü’ne gelen okul servisine binebilmek için her gün üç kilometre yürüdüğünü ifade ederek, eşiyle kendisinin göçebe hayatına alıştıklarını ancak çocuklarının çok zorlandığını anlattı, “Çok çile çekmelerine rağmen derslerinde başarılılar.” dedi.

Haberin Devamı

Minibüste tüp yakan baba öldü oğlu hastanede


Gevrek satan Remzi Bozkurt, saat 08.00 sıralarında, Uşak-İzmir Karayolu üzerinde bulunan Anadolu Akaryakıt otoparkında 43 DE 542 plakalı minibüste uyuyan iki kişinin ağzından köpük geldiğini farkedip, hemen 155 Polis İmdat Servisi’ni aradı. Polis ekibi kapıyı açamayınca minibüsün camını kırdı. İlk belirlemelere göre iki kişinin, ısınmak için yaktıkları piknik tüpünden sızan gazdan zehirlendiği anlaşıldı. 112 Acil Servis Ekibi, baba Halil İbrahim Baş’ın (55) öldüğünü, oğlu Ali Baş’ın (30) ise baygın olduğunu belirledi. Ambulansla hastaneye kaldırılan Ali Baş’ın tedavisinin devam ettiği belirtildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Evlerinin kilerinde kendini tavana astı

Haberin Devamı

Torbalı Arslanlar Köyü’nde Muharrem (44) ve Fatih Toptop (42), saat 04.30’da evlerinin bitişiğindeki kilerden ses gelmesi üzerine kontrola gitti. Kapının kilitli olması üzerine iki kardeş, kırarak içeri girdiğinde kardeşleri İbrahim Toptop’un (40) tavana iple asılı cesediyle karşılaştı. Toptop’un yanında, “Ölümümden ailem sorumludur. Beni köyüme gömmeyin” yazılı bir not çıktı. Ağabeylerden Osman Toptop, kardeşi İbrahim’in Şırnak’ta askerlik yaptığını, terhisten sonra psikolojik tedavi gördüğünü belirtti, “Bir süre önce Yeşil Kartı iptal oldu. 20 gündür ilaç alamıyordu. Almış olsaydı canına kıymazdı” dedi.