Ege Antik Pedal’la turizme katkı

Antik Pedal’la turizme katkı

31.03.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

AB ülkelerine yılda 44 milyar euro kazandıran, 650 bin kişiye iş imkanı sağlayan bisiklet turizmi için kolları sıvayan Fethiye ve Seydikemer belediyelerinin ortak projesi ‘Antik Pedal’ Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan (GEKA) 1 milyon 295 bin lira destek almaya hak kazandı.

Antik Pedal’la turizme katkı

Proje ortaklarını buluştuğu toplantıda konuşan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Projede iki ilçenin kaymakamının ve belediye başkanının yan yana oturması çok önemli. Bazı tabuları yıktık ve bölgemize yapılabilecek faydalı bir hizmetin bir örneğini oluşturduk. Bundan sonra da birlik içinde çalışmalarımız devam edecek” dedi. Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat da, “Fethiye ve Seydikemer bir bütündür. Tarihi ve kültürel olanakların da bir bütün olarak değerlendirilip, korunarak böyle bir projeyle daha da geliştirilmesi beni ziyadesiyle mutlu etti” diye konuştu. Seydikemer Kaymakamı Ayhan Yazgan, “Gayretimiz bölgemizdeki turizmi 12 aya yaymak ve diğer turizm çeşitlerini hayata geçirmek” ifadesini kullandı. Fethiye Kent Konseyi Başkanı Gülbahar Edik Kayhan ise, projeyle ilgili şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

Çeşit çeşit rota

“Antik kentler rotasıyla bağlantılı bisiklet rotalarında, tüm yıla yayılmış farklı temalarda tur, yarış ve festival organizasyonları yapılacak, köy çocukları ve özellikle kız çocuklarının bisiklet sporuna olan ilgileri artırılacak.”