Ege Arkas, konteyner köyleri kuruyor

Arkas, konteyner köyleri kuruyor

21.02.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

Deprem bölgesinde 1000 adet konteyneri hizmete sunacak olan Arkas, ilk etapta Kahramanmaraş’ta altyapı düzenlemesi ve tüm izin işlemleri tamamlanmış olan iki ayrı araziye 350 ‘yuva’ kuracak.

Arkas, konteyner köyleri kuruyor

Yaklaşık 13,5 milyon vatandaşımızın yaşadığı Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Gaziantep, Malatya, Osmaniye, Kilis, Adana, Şanlıurfa ve Diyarbakır’da ağır yıkımlara yol açan deprem felaketinin yaralarını sarmak ve yeniden bir hayat kurulabilmelerine destek olmak amacıyla harekete geçen Arkas, toplamda 1.000 adet konteynerden oluşacak farklı yerlerde konteyner köyler kurmak için çalışmalara başladı.

Haberin Devamı

Yaşam merkezleri

İlk etapta Kahramanmaraş’ta altyapı düzenlemesi ve tüm izin işlemleri tamamlanmış olan iki ayrı araziye kurulacak 350 adet konteyner evin üretim ve tefrişatının tamamlanarak iki ay içinde depremzedelere tahsis edilmesi planlanıyor. Arkas’ın Marport şirketi birinci etapta kurulacak 200 konteyner evin yapımı üstlendi. Arkas Yaşam Merkezleri olarak adlandırılan projenin devamlılığı için arazi araştırmaları ve fizibilite çalışmaları da devam ediyor. Söz konusu yaşam merkezlerindeki iki odalı konteyner evlerde tüm iç tefrişatının yanında alt yapı, çevre düzenlemesi ve sosyal alanları ile depremzedelerin rahat bir yaşam sürmeleri için her türlü detay planlanıyor.

Öncelikler önemli

İlk günden itibaren AFAD koordinasyonu ile deprem bölgesine acil ve öncelikli belirlenen ihtiyaçlara göre hazırlanan yardım malzemelerini taşımaya başlayan Arkas Lojistik, şu ana kadar 57 TIR yardım malzemesi ve 13 TIR yaşam konteynerini bölgelere sevk etti. 65 çadır yaptırılarak yine bölgelere ulaştırılırken 2 bin ısıtıcı ise İskenderun’a sevk edildi.

Haberin Devamı

İki ayrı mutfak

Arkas Lojistik; Arkpet iş birliği ile Derince’den 30 bin litre motorin Hatay’da Türk Kızılay’ına ulaştırılması, 4 kişilik yatak kapasiteli, ısıtmalı, jeneratörlü kabin, hava kompresörlü, seyyar elektrikli, yük asansörlü donanımlı konteynerleri deprem bölgesine taşınması, ısıyı sabit tutma özelliği olan reefer konteynerleriyle İstanbul’dan Gaziantep ve Hatay’a sıcak yemek gönderilmesi gibi Deprem Bölgesi’ndeki ihtiyaçlara göre hızlı ve çözüm odaklı yaklaşımıyla farklı modlarda taşımalarına da devam ediyor. İhtiyaçların bölgeye ulaştırılması yanında Arkas Gönüllülerinin de desteğiyle Hatay’da, Arsuz ve Defne ilçelerinde iki ayrı bölgede mutfak kuruldu.

Arkas, konteyner köyleri kuruyor

KOSBİ desteği

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ), 10 ili etkileyen ve 6 binin üzerinde binanın yıkıldığı deprem bölgesine konteyner desteği veriyor. KOSBİ, Adıyaman OSB ile işbirliği yaparak, Adıyaman OSB içerisine yerleştirilmek üzere 50 adet konteyner satın aldı. KOSBİ Yönetim Kurulu Üyeleri, Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı ile İzmir Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Engin Bişar’ın da yerinde inceleme yaptığı konteynerlerin 36 adedi deprem bölgesine gönderilirken, diğerleri de 1 hafta içinde Adıyaman OSB içerisinde kurulmuş olacak.

Haberin Devamı

KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Erol Diren, “Bu hafta 36 adedini bölgeye gönderdik. Konteynerlerin yatak, çekyat, setüstü ocak, masa, buzdolabı, ısıtıcı, vb. ihtiyaçları kurumumuzca tefriş ediyoruz. Konteynerlerin kurulduğu alandaki elektrik, su, kanalizasyon altyapıları ise Adıyaman OSB tarafından sağlanacak” dedi. Konteyner adedini artırmak üzere katkıda bulunmak isteyen katılımcılara da bir çağrı yaptıklarını vurgulayan Diren, “Bölge Müdürlüğümüze ulaşarak taleplerini bildirmeleri halinde gerekli organizasyon kurumumuzca sağlanacak. Üyelerimizden de geri dönüş olacağını düşünüyoruz” dedi.