Ege Avrupa’da İzmir’i anlattı

Avrupa’da İzmir’i anlattı

15.10.2023 - 00:05 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Brüksel’de ikili temaslarda bulundu, Avrupa’nın çeşitli bölgelerinden yerel yöneticileri bir araya getiren 21. Avrupa Bölgeler ve Şehirler Haftası’na katıldı.

Avrupa’da İzmir’i anlattı

Aralarında Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği ve Sürdürülebilir Kentler Ağı ICLEI’nin de bulunduğu, öğrencilerin sağlıklı ve besleyici gıdaya erişimi için çalışan uluslararası ortaklığın konferansında konuşan Başkan Soyer, İzmir’deki iyi uygulamaları aralarında Avrupa Parlamentosu üyelerinin de bulunduğu katılımcılara anlattı. Başkan Soyer, Brüksel ziyareti sırasında AB Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi, Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Avrupa Bölgeler Komitesi Sosyalist Grubu Başkanı Christophe Rouillon, Avrupa Parlamentosu Türkiye Daimi Raportörü Nacho Sanchez Amor, Avrupa Komisyonu Türkiye Direktörü Henrike Trautmann ve ICLEI Brüksel Ofisi Direktörü Peter Defranceschi ile görüşmeler yaptı. Görüşmelerde Türkiye-AB ilişkilerinde olumlu gündem oluşturmak adına belediyelerin sahip olduğu olanaklar değerlendirildi, Türkiye ile Avrupa Birliği ülkeleri arasındaki ekonomik, siyasi, kültürel, teknik işbirliklerini ve komşuluk ilişkilerini sürdürmek için yerel yönetimlerinin kilit bir rol oynadığı vurgulandı.

Haberin Devamı

Hatay’a 244. yardım TIR’ı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 11 ili etkileyen 6 Şubat’taki Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından yaraları sarmaya devam ediyor. Büyükşehir, Hatay’a 244’üncü destek TIR’ını da gönderdi. TIR’da 300 soba, bin 200 hijyen paketi, 30 yatak, 492 battaniyenin yanısıra 76 koli çocuk, 85 koli kadın, 34 koli erkek giyim malzemesi yer alıyor.