Ege Avrupa’nın en büyük katı atık tesisi açıldı

Avrupa’nın en büyük katı atık tesisi açıldı

28.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla Ödemiş’te Avrupa’nın en büyük entegre katı atık yönetim tesisini açan İzmir Büyükşehir, Türkiye’de tek seferde en çok otobüs alımına da imza attı

Avrupa’nın en büyük katı atık tesisi açıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin toplam maliyeti 1 milyar lirayı aşan 4 yatırımının hizmete alınması için kente geldi. Kılıçdaroğlu, önce İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in çöpün kaynak olarak ekonomiye kazandırılması politikası doğrultusunda Ödemiş’te 350 milyon liralık yatırımla kurulan, kendi sınıfında Avrupa’nın en büyük entegre katı atık yönetim tesisinin açılışına katıldı. Tesisin sadece İzmir’e değil tüm Türkiye’ye hizmet edeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bereketli topraklarımızla övünmek yetmiyor, gereğini de yapmak gerekiyor. Evet, Tunç Başkanımız gereğini yaptı ve bu tesisi hizmete sundu. Kendisini ve Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş’i kutluyorum. Tesis ayrıca elektrik de elde edilecek. Bu da bizim için avantaj ve istihdam yaratacak” dedi.
Başkan Tunç Soyer ise “Atık yönetiminde kentin toplam yükünü dörde bölecek bir geri dönüşüm sistemi kuruyoruz. Bu kapsamda, günde 800 ton atık işleme kapasitedeki Bergama tesisimiz yakın bir tarihte deneme üretimine başladı, Menderes tesisimiz ise ÇED aşamasında. 350 milyon liralık yatırımla hayata geçirdiğimiz Ödemiş’teki tesisimizin açılışını ise bugün büyük bir mutlulukla gerçekleştiriyoruz” diye konuştu. Başkan Mehmet Eriş de, “Tunç Başkanımızla köylüyü milletin efendisi yapacağız” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

‘Çiftçilerimiz zarar etmeyecek’

Kılıçdaroğlu, Fuar İzmir’de düzenlenen Agroexpo 16. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda üreticilerle de bir araya geldi. Ülkede tarımda yaşanan acı tabloya değinen Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonu doğrultusunda yürüttüğü çalışmalardan övgüyle söz ederek, “Koskoca Tarım Bakanlığı’nın yapamadığını sizin seçtiğiniz Büyükşehir Belediye Başkanı tek başına yapıyor. Daha göreceksiniz İzmir’de hiçbir çiftçi zarar etmeyecek” dedi. 80 ülkeden 774 katılımcı ile başlayan Türkiye’nin en büyük Avrupa’nın dört büyük tarım fuarından biri olan İzmir Tarım Buluşması’nda sektörün güçlendirilmesi için atılacak adımlar da gündeme geldi.

Haberin Devamı

‘Depremzede onay bekliyor’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’de 30 Ekim depreminin mağdurlarıyla da bir araya geldi. İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği’ni ziyaret eden Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin depremde yıkılan konutların yeniden yapılması için bulduğu uygun koşullu Dünya Bankası kredisinin 2 aydır Cumhurbaşkanı’nın onayını beklediğini söyledi.