Ege Balçova’nın güçlü kadınları için işbirliği

Balçova’nın güçlü kadınları için işbirliği

15.12.2022 - 00:00 | Son Güncellenme:

İzmir Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB), Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya’yı ziyaret etti; kadın projelerinde işbirliği yapmak için destek istedi.

Balçova’nın güçlü kadınları için işbirliği

Yerel eşitlik eylem planı dahil bir çok hizmetle kadınların toplumsal hayatta güçlenmeleri için çalışan Balçova Belediyesi, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği ile el ele vererek kadınlar için yeni projeler hazırlama kararı aldı. İşbirliği kapsamında semtevlerinde kadınlara istihdama yönelik kurslar ile hukuk ve sağlık alanında destek verebileceklerini belirten Birlik Başkanı Gülsen Çetiner, “Amacımız, tüm belediyelerle dayanışma içinde kadınlarımızın sorunlarına çare olmaktır. Ülkemizin refahı ve kalkınması için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Kadınlarımıza umut olmak ve cesaret vermek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Çalkaya da, ilçede cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldıran çalışmalara imza attıklarını dile getirdi, “Kadına yönelik şiddet her geçen gün artıyor. Onların ekonomik ve toplumsal konularda güçlü olduklarında şiddet dahil birçok sorunun çözüleceğine inanıyoruz” diye konuştu.