Ege Buca, betona boğulmasın

Buca, betona boğulmasın

30.12.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

Yıkılan Buca Cezaevi arazisinden İzmirlilere seslenen Başkan Tunç Soyer “Ticarileştirilmesine, binaya, betona boğulmasına izin vermeyelim” dedi.

Buca, betona boğulmasın

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Buca Cezaevi arazisinin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan plan doğrultusunda yapılaşmaya açılmasıyla ilgili İzmirlilere çağrı yaptı. ““Gelin hep beraber burasının betona boğulmasına izin vermeyelim” diyen Soyer, “Biz tüm İzmirlileri yanımızda durmaya, bu talebimizin dillendirilmesine katkı koymaya davet ediyoruz. Bu gerçekten çok haklı bir talep, çok haklı bir dava. Bu davamızda bizimle birlikte olmalarını bekliyoruz. Bu memleketi seven, doğayla buluşmanın kıymetini bilen herkese bir çağrı yapıyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yeşil alan olacak

Eski Buca Cezaevi alanında konuşan ve alanın kamu arazisi olduğuna dikkat çeken Soyer, “Bizim çok net bir talebimiz var. Bu alan Buca için bir rekreasyon alanı, yeşil alan haline gelsin istiyoruz. Burayı özel mülkiyete dönüştürdüler ve o özel mülkiyeti konuta, ticarete açarak ticari bir menfaat elde etmeye çalışıyorlar. Biz bunların hiçbirini istemiyoruz. Burası binlerce insanın nefes alacağı bir park olacak. Bunun için de ne gerekiyorsa yapacağız” diye konuştu.

Yeni yıl gecesi ek sefer

İzmir’de yeni yıla geri sayım Gündoğdu Meydanı’nda Gülşen konseriyle yapılacak. Gülşen konseri nedeniyle 19.00-03.00 saatleri arası kent merkezindeki ana hatlarda servis yapmak üzere toplam 35 otobüs ilave edildi. Otobüslerde gece 24.00 ile 02.05 arasında 65 hatta gece seferleri uzayacak. İzmir Metrosu ile Konak ve Karşıyaka tramvayları, yılbaşı gecesi sabaha kadar sefer yapacak. Metroda ve Konak Tramvayı’nda 01.00-05.00 arasında; Karşıyaka Tramvayı’nda ise 00.20-05.20 arasında saat başı sefer yapılacak. İZDENİZ’e bağlı vapurlar ihtiyaç halinde ek seferler uygulanacak. Alsancak –Karşıyaka arasında yapılan Baykuş seferleri saat 05.00’a kadar devam edecek.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet birimleri, yılbaşında da 24 saat görev yapacak. Yılbaşı gecesi her türlü şikayet ve talepler için Hemşehri İletişim Merkezi’nin (HİM) 185 numaralı çağrı merkezi 7/24 hizmet verecek.