Ege Büyüme iklimini el birliğiyle sürdürelim

Büyüme iklimini el birliğiyle sürdürelim

15.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Büyüme iklimini el birliğiyle sürdürelim

Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, ilçeye üçüncü OSB yapılması için İzmir iş dünyasının paydaşlarından destek istedi, “Hem sanayi hem tarım bölgesiyiz. Başarımızı daha da artırabiliriz” dedi

Haberin Devamı

İzmir İli Oda ve Borsa Yönetim Kurulları Ortak Toplantısı önceki gün Torbalı’da yapıldı. İzmir ve ilçelerden oda ve borsa başkanlarının katıldığı buluşmada; tarımsal kalkınmadaki sıkıntılar, pamukta primlerin düşürülmesi, mobilya OSB, kurvaziyer ve turizm sektörü masaya yatırıldı.

Ev sahibi Torbalı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun, İzmir ekonomisinin nabzının ilçede atması için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdüklerini belirti. Torbalı’nın konumu nedeniyle sahip olduğu lojistik imkanlara değinen Olgun, şöyle konuştu:

Sanayi ve tarım üssü

“Güçlü imkânlar sayesinde yatırım çeken, göç alan, istihdam sağlayan bir cazibe merkezi olduk. Torbalı yapmış olduğu 1 milyar 180 milyon dolarlık ihracat ile İzmir’in yaptığı ihracatın yüzde 12’sini tek başına yaptı ve 66 ili de geride bıraktı. İlçe ayrıca hem sanayi kenti hem de tarım kenti olma özelliği taşıyor. Ege Bölgesi’nin kışlık sebze ihtiyacının yüzde 75’i Torbalı’dan karşılanıyor. İş dünyasının tüm paydaşlarıyla Torbalı’daki büyüme ikliminin sürdürülebilirliğini sağlayacağımıza inancım tam.”

Haberin Devamı

Bakanlıkla görüşecek

Pancar OSB ve Torbalı OSB’ye ev sahipliği yaptıklarını sözlerine ekleyen Olgun, “İki tane OSB’miz var üçüncüsü için İzmir Milletvekili Atilla Kaya ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’den müjde bekliyoruz” dedi. Pancar OSB Başkanı Mahmut Ünlüsoy da İzmir-Aydın otobanından Pancar’a yapılacak bağlantı yolu ile ilgili yaşanan bürokratik engelleri gündeme getirdi.

İlçenin büyümesini yakından takip ettiğini ifade eden Özgener ise, “Bugün sadece Dikili Tarıma Dayalı OSB konusunda güzel haberlerim var. Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri yer seçimini hukuken gerçekleştirdi ve şirket resmen kuruldu” dedi.

Toplantıda dile getirilen tüm sorunları tek tek not eden Özgener, ilgili bakanlıklarla çözüm için görüşeceğini belirtti.

Büyüme iklimini el birliğiyle sürdürelim

25 milyar liralık can suyu

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Başkanı Bilal Saygılı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın KOBİ ve işletmelere yönelik açıkladığı destek paketiyle KOBİ’lere sunulacak olan 25 milyar liranın, Türkiye ekonomisi için can suyu olacağını dile getirdi.

Haberin Devamı

KOBİ’lerin destekçisiyiz

Türkiye ekonomisinin KOBİ’lerin omuzlarında yükseleceğini ifade eden Saygılı, “KOBİ’lerimizin üretkenliği ve dinamizmlerinin tam kapasite olarak çalışabilmesi, bu ölçekteki işletmelerimizin finansmana erişim sorununun çözüme kavuşturulmasıyla sağlanabilir. Bu bağlamda KOBİ’lerimizin finansman yükünün azaltılmasıyla; 2019 yılının ilk çeyreğinde yıllık bazda yüzde 13 oranında azalan yeni yatırımların yeniden ivme kazanacağına ve Şubat ayı itibariyle yüzde 14.7 seviyesine ulaşan işsizlik oranının çok daha makul düzeylere çekileceğine inanıyoruz. MÜSİAD olarak üyelerimizin çok önemli bir kısmını oluşturan KOBİ’lerimize sağlanacak her türlü imkânın destekçisi olacağız” diye konuştu.