Ege Canlı cerrahilerle holep kursu

Canlı cerrahilerle holep kursu

25.04.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

İyi huylu prostat büyümesi tedavisinde lazer kullanılarak prostatın tıkayan iç kısmının kapalı yöntemle çıkarılması için geliştirilen holep ameliyatı, İzmir’de Tınaztepe Galen Hastanesi’nde canlı cerrahiler eşliğindeki kursla, üroloji doktorlarına anlatıldı. Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Arslan, bu sistemin iyi huylu prostat büyümesine bağlı sıkıntı yaşayan prostat boyutu bağımsız bütün hastalarda, ilerleyen yıllarda altın standartta tedavi olacağını söyledi.

Canlı cerrahilerle holep kursu

Prof. Dr. Murat Arslan, “Holmium laser kullanılarak yapılan prostat çıkarma ameliyatına holep diyoruz. Bu ameliyat, açık ameliyatla yapılan prostatın kabuğu haricinde büyüyen kısmın komple alınmasını kapalı yöntemle yapılmasını sağlamakta ve prostat sorununa kesin çözüm sağlamaktadır” dedi.
Ameliyatın son yıllarda ABD ve Avrupa ülkelerinde yaygın şekilde uygulandığını anlatan Prof. Dr. Arslan, “İyi huylu büyüyen prostat, idrar kanalından girilerek yüksek wattlı lazer yardımıyla yerinden sökülüyor ve idrar kesesine atılıyor. Burada özel parçalayıcılarla küçük parçalara ayırılıyor ve idrar yolundan çıkarılıyor. Ameliyat yaklaşık 1 saat sürüyor. Vücutta herhangi bir kesi yapılmıyor. Bu konuda uzun yılların tecrübesi ve 1.000 vakalık hasta serimizle bu yöntemde hasta ertesi gün taburcu olarak evine güvenle ve sorunsuz bir şekilde gidiyor. Bu yöntemin her yıl güncellenen üroloji uzmanlarının yol göstericisi olan Avrupa ve Amerikan üroloji derneklerinin kılavuzlarında da öneri derecesi yüksek olarak yerini aldığını ve yapılan çalışmalarla da diğer ameliyat tekniklerinden çok daha üstün olduğunu, bilimsel olarak kanıtladığını görüyoruz” diye konuştu.