Ege Dört başkan kaldı kadın sayısı yine az

Dört başkan kaldı kadın sayısı yine az

29.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

CHP Parti Meclisi’nde İzmir’in 30 ilçesinde adaylar netleşti. Dört isim dışında tüm kentte değişikliğe gidildi. Listede sadece üç kadın yer aldı. Bayraklı ve Buca adayları ise belirlenemedi.

Dört başkan kaldı kadın sayısı yine az

CHP İzmir’de, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli yeniden aday gösterildi. Listede sadece üç kadın adaya yer veren CHP, Karaburun’da İlkay Girgin Erdoğan, Selçuk’ta Filiz Ceritoğlu Sengel ve Seferihisar’da Yelda Celiloğlu’nu tercih etti.

Haberin Devamı

İki isim onaylanmadı

CHP’nin İzmir adaylar arasında en genç isim 1983 doğumlu Foça adayı Fatih Gürbüz (36), en yaş almışı olan ise 1953 doğumlu Bergama Belediye Başkan adayı İdris Yavuz Yılmaz (66) oldu. Adayların 3’ü doktor, 4’ü mühendis, 3’ü mali müşavir, 4’ü iş insanı, 1’i esnaf, 1’i matbaacı, 1’i ev hanımı, 1’i SPK uzmanı, 3’ü avukat, 2’si mimar.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cevat Durak Bayraklı’dan aday gösterildi ancak PM’de 39 oyla reddedildi. Bayraklı için CHP eski İzmir eski milletvekili ve PM üyesi Erdal Aksünger’in öneri niteliğinde sunulduğu ancak net kararın verilmediği öğrenildi. Buca’dan aday gösterilen Aydoğan Hepdemirgil’e de PM’den onay çıkmadı. Önceki hafta adı Ödemiş Belediye Başkan adayı olarak kesinleşen Muhittin Cumhur Şener’in adaylığı geri çekildi. Şener’in yerine Ödemiş’in eski belediye başkanı Mehmet Eriş, aday gösterildi. İYİ Parti ile yapılan işbirliğinin ardından, CHP Tire ve Kiraz’da aday çıkarmadı. Parti iki ilçede İYİ Parti’nin adaylarını destekleyecek.

Haberin Devamı

‘Üreteceğiz kazanacağız’

Kendisine destek olan herkese gönülden teşekkürlerini sunan Karaburun adayı İlkay Girgin Erdoğan, “Bu tarih, Karaburun için milat olacak. Karaburun’a kadın eli değecek, Ege’nin keşfedilmemiş cenneti bizimle gelişecek, üretecek ve kazanacak” dedi. Selçuk adayı Filiz Ceritoğlu Sengel ise, “2009 yılında başlayan aktif siyasi hayatım boyunca parti büyüklerimin deneyimleri ve destekleriyle şahsıma verilen görevleri en iyi şekilde yapmaya çalıştım. Biz bir olursak ancak o zaman tam oluruz. Zafer, Selçuk’un olacak” diye konuştu. Seferihisar adayı Yelda Celiloğlu da, “Seferihisar’da birleştirici güç olacağımı
düşünüyorum. Kadınlarımızla gençlerimizle onların yarınları için koşacağım” ifadelerini kullandı.

Dört başkan kaldı kadın sayısı yine az

Dört başkan kaldı kadın sayısı yine az

Dört başkan kaldı kadın sayısı yine az

Yazarlar