12.12.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:
İZMİR DHA
Yaşar Holding iştiraklerinden DYO, Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde, 10 milyon TL’lik yatırımla Bornova Matbaa Mürekkepleri Fabrikası’nı açtı. 12 bin metrekaresi kapalı, toplam 20 bin metrekarelik alanda üretime başlayan tesisin açılış törenine; Vali Yardımcısı Hüseyin Sezgin, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, İcra Başkanı Mehmet Aktaş, Boya Grubu Başkanı Ahmet Yiğitbaşı da katıldı.
“Yaşar adı, güven ve kalite demek”
İdil Yiğitbaşı, Yaşar Holding adının, her zaman güven ve kalite demek olduğunu söyledi, “Son teknolojiyle ortaya çıkan ürünlerimizle, müşterilerimizin yaşamlarını renklendirmeye devam ediyoruz” dedi. Mehmet Aktaş, DYO Matbaa Mürekkepleri’nin, iç piyasada lider olduğunu belirtti, önceliklerinin ilk sırasında her zaman müşteri memnuniyetinin geldiğini vurguladı. Daha sonra Vali Yardımcısı Sezgin, kurdele keserek fabrikayı açtı.
Yaşar Holding Boya Grubu çatısı altında 1968’den bu yana faaliyet gösteren Bornova Matbaa Mürekkepleri A.Ş., basın-yayın ve ambalaj sektörüne hizmet veriyor. Türkiye’nin ilk matbaa mürekkebi üreten şirteti, beş alt sektöre birden aynı anda hizmet veriyor. Manisa’daki fabrikasında, 220 personel çalışacak, yıllık 25 bin ton mürekkep üretimi yapılacak.
‘Maşallah’ armağanı Açılışı
Vali Yardımcısı Hüseyin Sezgin, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, İcra Başkanı Mehmet Aktaş, Boya Grubu Başkanı Ahmet Yiğitbaşı birlikte yaptı. Konya bayii, Yiğitbaşı’na, DYD mürekkebinden işlenen ‘Maşallah’ yazısı armağan etti. Daha sonra hep birlikte fabrika gezildi.