Ege Engelli kedilere Konak’ta yeni yuva

Engelli kedilere Konak’ta yeni yuva

06.10.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

Konak Belediyesi, engelli kedilerin bakım ve tedavilerinin yapılabileceği merkezi 4 Ekim’de açtı.

Engelli kedilere Konak’ta yeni yuva

Sokakta yaşayan engelli kedilere güvenli bir yaşam alanı sağlamak için inşa edilen Konak Engelli Kedi Evi ve Rehabilitasyon Merkezi açıldı. Belediye Başkanı Abdül Batur, merkezin açılışını özellikle 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde yaptıklarına dikkat çekti, “Sokakta yaşayan canlar bizim olmazsa olmazımız. Yerel yöneticiler onların yaşaması için ortamları hazırlamak durumundadır. Biz de bu anlayışla çalışıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Narlıdere’deki başkanlık döneminde can dostlar için sıfırdan başlayarak çok güzel işler yaptıklarını anımsatan Başkan Batur, Konak’ta da var olan teknik altyapıyı güçlendirecek hamleleri gerçekleştirdiklerini kaydetti. Batur, “Birimimizi İzmir’in en iyi veterinerlik hizmetlerini veren birim haline getirdik” diye konuştu. 

Fizik tedavi ünitesi

Merkezin farklı bölümleri olduğuna dikkat çeken Batur, “Özellikle 200 metrekare civarında bir alanımız yerden ısıtmalı. Fizik tedavi ünitemiz var. Açık ve kapalı alan olmak üzere kedilere özel yürüyüş bandı var. Türkiye’de ilk defa kedilerin rehabilitasyonuna dönük bir çalışma yapıldı. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim. Sadece binayı yapmak değil, bu tesisin çalışması, kedilerimize can dostlarımıza hizmet vermesi çok önemli. Veteriner işleri müdürlüğümüze büyük iş düşüyor. Derneklerimizle de işbirliği halinde olacak, onların önerileriyle daha iyi bir noktaya getireceğiz. Konakımıza hayırlı olsun. Konak Belediyesi kentin içinde yaşayan tüm canlılarla barışık ve hayata tutunabilmeleri için her noktada can dostlarımızın yanında olmaya devam edecek” dedi. Batur, tüm hayvanseverleri 8 Ekim Cumartesi günü saat 13.00’te Gündoğdu Meydanı’nda başlayacak ve akşam Zakkum konseriyle renklenecek 3. Patilerin Festivali’ne davet etti. 

Haberin Devamı

Ömür boyu barınma imkanı

Konak Engelli Kedi Evi ve Rehabilitasyon Merkezi, sokakta yaşayan sahipsiz ve fiziksel engelli can dostlar için güvenli bir yaşam alanı oldu. Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün Halkapınar’da hizmet verdiği 6 bin 500 metrekarelik alanda inşa edilen merkez, 180 metrekare. Uzman veteriner hekimler ve donanımlı teknik ekibin görev aldığı merkez üç bloktan oluşuyor. Engelli kedilere, bakım ve tedavinin yanısıra ömür boyu barınma imkânı da sunan merkezde can dostları ömürlük yuvalarına kavuşturmak için sahiplendirme de yapılacak.

Büyükşehir’den can dost çalıştayı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, can dostlar için “Sokak Hayvanları Çalıştayı” düzenledi. Muğla Veteriner Hekimler Odası Başkanı Serkan Alpözen, can dostlar için bu çalıştayı düzenleyen ve Muğla’ya en güzel barınağı kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür etti. Alpözen, “Sahipli sahipsiz hiçbir patili dost insana zarar vermez. Onlar da can taşıyor” dedi. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş de, çalıştayın yararlı olacağına inandığını belirtti. Başkan Gürün ise, “İnsanlara, can dostlara sevgisini her platformda gösteren ve hissettiren bir ilde yaşıyoruz. Bir hekim olarak söylüyorum herkes kedi, köpek sevmek zorunda değil ama saygılı olmak zorunda. Canların ortak akıl, bilimle, dengeleri koruyarak, halk sağlığının ön plana çıkmasıyla sokakta değil sımsıcak yuvalarında yaşamalarını sağlamalıyız” ifadesini kullandı. 

Haberin Devamı

Barınağa akın ettiler

Marmaris Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde öğrencileri ağırladı. Başkan Mehmet Oktay da, çocuklarla birlikte barınağı ziyaret etti. Öğrencilerden bazıları atık gıdalardan hazırladıkları mamaları getirirken, bir grup öğrenci ise kendi imal ettikleri engelli hayvan yürüteçlerini Başkan Oktay’a teslim etti. Çocukların sokak hayvanlarına olan duyarlılığının kendilerini çok mutlu ettiğini dile getiren Oktay, “Çocuklar gerçekten büyüklerden daha hassas. Kendi yaptıkları engelli hayvan yürüteçlerini bugün bizlere teslim ettiler. Şimdilik barınağımızda buna ihtiyaç duyan bir patili dostumuz yok” diye konuştu.

Haberin Devamı

Engelli kedilere Konak’ta yeni yuva

Öğrencilere sürpriz

Bodrum Belediyesi, 4 Ekim’de farkındalık etkinliği düzenledi. Öğrenciler ve vatandaşlar, Torba Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bulunan can dostları ziyaret etti. Yetkililer, barınakta bakımı yapılan patili dostlar hakkında çocuklara bilgiler verdi; öğrenciler,  kendileri için hazırlanmış alanda tişört boyama etkinliğine katıldı. Mama ve çeşitli malzemeler bakımevi yetkililerine teslim edildi. Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı temsilen Başkan Yardımcısı Ummahan Yurt, Müsgebi Mahallesi’ndeki Berhan Taha Bakır Anaokulu öğrencilerini ziyaret etti. Geçici bakım evinde sağlığına kavuşan iki köpek, anaokuluna sahiplendirildi.

Haberin Devamı

Manisa, emin ellerde

4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü dolayısıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi ziyaretçi akınına uğradı. Veteriner hekim eşliğinde can dostları ziyaret eden öğrencilere, Spil ve Tarzan isimli terapi köpekleri özel bir gösteri yaptı. Doğa ve hayvan sevgisi içeren eğitim alan öğrenciler, program sonunda “Minik Tarzan” olmaya hak kazandı. Merkezdeki çalışmalar hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Erhan İnce, “Başkanımız Cengiz Ergün’ün talimatlarıyla can dostlarımızın güvenli ve sevgi dolu bir yaşam alanına sahip olması amacıyla çalışıyoruz. Arama kurtarma ve iz köpeği gibi acil durumlarda fayda sağlayabilecek can dostları yetiştiriyoruz” dedi.

Kuşadası’nın duyarlı çocukları

Kuşadası Evcil Hayvan Rehabilitasyon Merkezi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde minikleri ağırladı. Yaklaşık 200 öğrenci, Başkan Ömer Günel ile birlikte barınağı dolaştı. Merkezde görevli veterinerler tarafından sokaktaki can dostlara yönelik gerçekleştirilen çalışmalar, sağlık durumları ve bakımlarıyla ilgili bilgi alan çocuklar, yavru kedi ve köpekler başta olmak tüm dostlarla yakından ilgilendi. Mama ve battaniyeleri görevlilere teslim eden minikler büyüklerine örnek oldu. 7 Eylül İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi Yavuz Küçükbıyık, “Bir tane kuşum var. Onlar da can taşıyor, her zaman sevmeli ve korumalıyız” dedi. Yağız Özer de, “Lütfen iyi davranalım ve onları koruyalım” diye konuştu. Çocuklara duyarlılıkları nedeniyle teşekkür eden Başkan Günel ise, “Sahipsiz dostların canları bizlere emanet. Kuşadası Evcil Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi gören can dostlarımıza gerekli olan her türlü bakım, tedavi ve desteği uyguluyoruz. Her geçen gün merkezimizin şartlarını iyileştiriyoruz” ifadesini kullandı.

Haybulansa emanet

Kuşadası Belediyesi, hasta ve yaralı can dosta umut olmayı sürdürüyor. Daha fazla cana acil yardımda bulunmak amacıyla Haybulans olarak adlandırılan 2’nci bir hayvan ambulansını daha hizmete sokan Kuşadası Belediyesi, ocak ayından bugün kadar geçen sürede 25 bin 898 hasta veya yaralı patili dosta ilk müdahalede bulundu. Belediyenin başvuru ve çözüm merkezi olan Güvercin Masa’ya gelen ihbarlar üzerine hareket eden Haybulans ekipleri, gece gündüz demeden can dostların yardımına koşuyor. 7/24 esasına göre çalışan ekipler, mesafe gözetmeksizin Kuşadası’nın en ücra köşelerine giderek yaralı ya da hasta olanlara acil müdahalede bulunuyor.