Ege EXPO’ya sivil inisiyatif destek

EXPO’ya sivil inisiyatif destek

25.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ege-Koop Başkanı Aslan, EXPO’ya sivil destek için harekete geçti

EXPO’ya sivil inisiyatif destek

Üç büyük rakiple yarışacak İzmir’in EXPO sürecinin ilk ayağı buruk bir havayla başladı. Sevindirici bir haber ise Ege-Koop Başkanı Hüseyin Aslan’dan geldi. 32 kurumun temsil edildiği EXPO Yönlendirme Kurulu’nda, temsil edilemeyenlerin boşluğunu doldurmak için yola çıkan Aslan, EXPO için sivil inisiyatif grubu oluşturma kararı aldı.
10’un üzerinde kişi ve kuruma davetiye gönderdiklerini belirten Aslan, “Bu sayı artacak. İzmir’in bu sürecine katkı koyabilecek herkesi sivil bir çatı altında topladıktan sonra EXPO’nun resmi yönlendirme kuruluna paralel bir çalışma yapıp, uluslararası alanda lobi faaliyetlerine başlayacağız” dedi. Davet edilenler arasında İzmir’den Ali Nail Kubalı gibi önemli simaların yanı sıra ABD’de yaşayan bir profesör olduğunu söyleyen Aslan, EXPO’nun sağlık temasıyla yola çıkmasına rağmen resmi kurula alınmayan İzmir Tabip Odası’nın da sivil inisiyatif grubunda yerini alarak destek verebileceğini söyledi. Aslan, hazırlık aşamasındaki sivil inisiyatif grubunun çok kısa sürede belirleneceğini vurguladı.

Haberin Devamı

Türkiye fabrikalarından GDO’suz pantolon çıkıyor
Ulusal Pamuk Konseyi (UPK) ile İzmir Ticaret Borsası (İTB) elele vererek Türkiye’de GDO’lu tohumdan pamuk üretme yasağını avantaja çevirdi ve projenin ilk aşaması BOSSA’nın “GMO Free” etiketli pantolon üretmesiyle başarıya ulaştı. İTB Meclis Salonu’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan UPK Yönetim Kurulu Başkanı ve İTB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Barış Kocagöz, iki kurumun birlikte başlattığı “GMO Free Turkish Cotton” (GDO İçermez Türk Pamuğu) projesinin ilk adımının gerçekleştiğini söyledi.
BURCU TANER İzmir DHA