Ege Fiyatlara sıkı kontrol

Fiyatlara sıkı kontrol

29.12.2021 - 00:20 | Son Güncellenme:

Balıkesir, Denizli ve Manisa Büyükşehir, fahiş fiyat denetimi başlattı. Etiket ve kasadaki rakam arasındaki farka ve haksız kazanca izin verilmeyeceği belirtildi

Fiyatlara sıkı kontrol

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Altıeylül ve Karesi ilçelerinde sorumluluğu altında bulunan bölgelerde fahiş fiyat ve etiket denetimi başlattı. Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin Zabıta ekiplerince ürünlerin alış-satış fiyatları üzerinden karı ile etiket fiyatlarının ödeme noktalarında eşleşip eşleşmediği kontrol edildi.

Haberin Devamı

Balıkesir’de bulunan 5 büyük market ve yerel marketlerin tamamında denetime başlayan ekipler, reyon fiyatıyla kasa fiyatı farklı çıkar ise kanun gereği tespit tutanağı tutularak cezai işlem yapılması için gerekli işlemler uygulayacak. Ayrıca etiketsiz ürün satışının da önüne geçilecek. Fiyat denetiminin yanı sıra, ürünlerin son kullanma tarihi ve hijyen koşulları da denetlenecek.

Kasada kötü sürpriz olmasın

Denizli’de de kur artışından kaynaklı haksız kazanç elde edilmesinin önüne geçmek amacıyla harekete geçildi. Zabıta, özellikle marketlerdeki gıda ürünlerine yoğunlaştı. Fiyat etiketlerin bulunup bulunmadığı, eski ve yeni fiyatların durumu ve raflardaki ürünlerin kasa fiyatları ile uyuşup uyuşmadığının kontrollerinin yapıldığı denetimlerde en son ne zaman fiyat artışı yapıldığı da tespit ediliyor. Ürünlerin gramajlarını da kontrol eden ekipler, usulsüzlük tespit etmesi halinde tutanak tutarak konuyu Denizli Ticaret İl Müdürlüğü’ne gönderecek.

Haberin Devamı

Manisa’da ise Ticaret İl Müdürlüğü denetmenleri eşliğinde Zabıta tarafından kent merkezinde hizmet veren marketlerde inceleme yapıldı. Fahiş fiyat artışı, gramaj eksikliği, son kullanma tarihi ve raf kasa fiyatları arasındaki uyuşmazlık gibi birçok konu denetlendi.