Ege Folkart’ta iki özgün sergi

Folkart’ta iki özgün sergi

12.10.2017 - 05:20 | Son Güncellenme:

Koruncuk Vakfı yararına düzenlenen ‘Dizelerin Renkleri’ 10 Aralık’a, Meksikalı Jorge Marin’in ‘Varlığın Yeniden İnşası’ da 4 Mart 2018’e kadar ziyarete açık...

Folkart’ta iki özgün sergi

Folkart Gallery’nin öncülüğünde düzenlenen ‘Dizelerin Renkleri’ sergisiyle dünyaca ünlü Meksikalı heykeltıraş Jorge Marin’in ‘Varlığın Yeniden İnşası’ adlı sergi yarından itibaren sanatseverlerle buluşacak.

Haberin Devamı

Türk edebiyatının önde gelen şairlerinin şiirlerinin, farklı disiplinlerdeki ünlü sanatçılar tarafından yorumlanmasıyla meydana getirilen eserler, ilk defa ‘Dizelerin Renkleri’ adlı sergide bir araya gelecek.

37 şair 37 ressam

Dünyaca ünlü Meksikalı heykeltıraş Jorge Marin’in ‘Varlığın Yeniden İnşası’ adlı sergisi, Bakü’deki Haydar Aliyev Kültür Merkezi’nin ardından Folkart’ın ev sahipliğinde Folkart Towers’ta yapılacak.

Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (Koruncuk) yararına düzenlenen ‘Dizelerin Renkleri’ adlı sergide Türk şiirine yön veren, Namık Kemal, Nâzım Hikmet, Sabahattin Ali, Rıfat Ilgaz, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Özdemir Asaf, Orhan Veli, Cemal Süreya, Attilâ İlhan, Cahit Külebi, Rüştü Onur, Fazıl Hüsnü Dağlarca gibi 37 ünlü şairin orijinal el yazmaları ile 37 ünlü ressam ve heykeltıraşların eserleri yer alacak. Küratörlüğünü ve proje direktörlüğünü Fahri Özdemir’ın yaptığı ve 10 Aralık 2017’ye kadar Folkart Gallery’de sergilenecek olan eserler, İzmir’in ardından Ankara ve İstanbul’da da sanatseverlerle buluşacak.

Haberin Devamı

10 bronz heykel

Eserler önümüzdeki aylarda Koruncuk Vakfı tarafından düzenlenecek açık artırmayla satılacak ve elde edilen gelir ‘Koruncukköy’-Urla Çocuk Köyünün ihtiyaçlarının giderilmesi için kullanılacak. Meksikalı heykeltıraş Jorge Marin’in ‘Varlığın Yeniden İnşası’ isimli sergisinde ise varlığın inşa süreçlerini yansıtan 10 bronz anıt heykel yer alacak. Heykel sergisi, 4 Mart 2018’e kadar gezilebilecek.