Ege Gastronomi Müzesi açılıyor

Gastronomi Müzesi açılıyor

02.02.2023 - 00:05 | Son Güncellenme:

Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi’nin kente ve bölgeye önemli bir kazanımı olan Shipley-Altındağ Gastronomi Akademisi, hem eğitime hem de üretime katkı sağlamayı sürdürüyor. 

Gastronomi Müzesi açılıyor

650 bin dolarlık bağışla 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan akademide, ilk zeytinyağı üretimi gerçekleştirildi. Dekan Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, Çeşme Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Yeşim Tüzün Yüksel ve akademisyenler, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ı ziyaret etti, fakülte bahçesinde yetişen zeytinlerden üretilen yağı takdim etti. Ayrıca Rektör Budak, Çeşme Turizm Fakültesi’nde kurulacak olan Gastronomi Müzesi için çalışmalara başlandığını müjdeledi. Çeşme’yi ve İzmir’i gastronomi turizmi alanında önemli noktalara getirmeyi hedeflediklerini dile getiren Prof. Dr. Budak, “Tam akredite bir araştırma üniversitesi olarak Türkiye’nin 100. kuruluş yıldönümünde, ülkemizin önemli gelir kaynaklarından olan turizm sektörüne yönelik destek verme çalışmalarımız sürüyor. Müzemizi de en yakın zamanda hizmete sunacağız” dedi. Gültekin de, gastronomi eğitiminde Ege Modeli’ni hayata geçirdiklerini söyledi. 

Haberin Devamı

Yerli adjuvan

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Nalbantsoy ve ekibinin geliştirdiği proje, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun bulundu. Nalbantsoy ve ekibi tarafından Macaristan-Türkiye işbirliği projesi kapsamında, “Kanatlı Hayvan Endüstrisi için IBV’ye Karşı Yeni Aşı Adjuvan Formülasyonunun Geliştirilmesi” başlıklı projede tavuk koronavirüs (IBV) aşılarında kullanımı için yerli ve milli adjuvan geliştirilecek.

Yazarlar