Ege ‘Gece yaşayan bir Kemeraltı’

‘Gece yaşayan bir Kemeraltı’

02.01.2018 - 00:00 | Son Güncellenme:

Tarihi Çarşı’nın Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya, 2016’nın Kemeraltı yılı, 2017’nin yaşanır bir Kemeraltı, 2018’in de gece yaşayan bir Kemeraltı olacağını söyledi

‘Gece yaşayan  bir Kemeraltı’

KEMERALTI Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya, 2017 yılını değerlendirdi, gelecekteki projelerini anlattı. 2016 ve 2017 yıllarının esnaf için sıkıntılı geçtiğini söyleyen Kaya, “2016 ve 2017’de istediğimizi bulamadık. Ciddi anlamda bir kan kaybı oldu. KOSGEB kredileri yetersiz kaldı, çoğu esnafımız müracat edip alamadı.

Haberin Devamı

Alanlar da çok cuzi miktardaki paradan işlerini göremedi. Türkiye’nin tüm illerinde aynı durum söz konusu ama biz küçük esnaf hiçbir zaman ümidimizi yitirmedik” dedi.

Türkiye’nin en büyük açık hava alışveriş merkezi olan Kemeraltı ile ilgili sürekli projeler ürettiklerini kaydeden Kaya, “Proje üretmeye eski valimiz zamanında başladık. Erol Ayyıldız valimizle de devam ediyoruz. Eski valimiz işportayı temizledi, Erol Valimiz de Kemeraltı toplantıları yapıyor. Valimize sorunları çözümleriyle birlikte götürdüğümüzde, ‘Bunlar zor şeyler değil, çözülebilir şeyler’ dedi.

Altyapı, üstün kapanması, otopark, tuvalet, aydınlatmanın dışında binaların işlenmesi, vakıf kiracılarının rövelesi, bakımların yapılmasıyla ilgili de bir sürü sıkıntımız var” dedi.

Haberin Devamı

Daha şık aydınlatma

Kaya, Kemeraltı’nın aydınlatması için de Gediz Elektrik ile gerekli anlaşmaların başlatıldığının altını çizdi.
Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Kaya, “2016 Kemeraltı yılı, 2017 yaşanır bir Kemeraltı, 2018’de gece yaşayan bir Kemeraltı olacak” diye konuştu.

Atölye kursları verilecek

2018 planlarını anlatan Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Kaya, “Atölye çalışmalarımız mevcut. Demirhan’da kurslar verilecek. 2018’de ciddi anlamda üreten bir Kemeraltı olacak. İstihdam sağlanacak. El sanatları, halı, kilim dokuma, ebru sanatı gibi birçok eğitim verilecek. Atölyemizi 2018’in dördüncü, beşinci ayında hayata geçmesini planlıyoruz. 2016-2017 krizlerini geride bırakıp, daha ticari, daha yaşanabilir bir 2018 bekliyoruz” ifadelerini kullandı.