Ege Gençler sordu Saygılı yanıtladı

Gençler sordu Saygılı yanıtladı

31.12.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

Gençlerle bir araya gelen AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, “Onların sesi ne kadar gür çıkar, siyasete daha çok katılırlarsa gelecek o kadar güzel olur” dedi.

Gençler sordu Saygılı yanıtladı

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Ekonomi Üniversitesi Siyaset Platformu Kulübü’nün konuğu oldu. Saygılı, gençlerin kentsel dönüşümden yatırımların engellendiği algısına kadar pek çok konudaki sorusunu yanıtladı. Saygılı, gençliğin siyaseti yorumlaması, yaşadığı ülkenin, şehrin meselelerine kafa yormasının önemli olduğunu vurguladı, “Gençliğin sesi, geleceğin müjdecisidir. Onların sesi ne kadar gür çıkar, ne kadar çok siyasete katılırlarsa, gelecek o kadar güzel olur, Türkiye o oranda gelişir ve büyür” dedi. Kentsel dönüşüme de değinen Saygılı, “İzmir’deki yapıların yüzde 91’i depreme dayanıklı değil. İzmir gibi bir büyük şehirde kentsel dönüşüm çalışması yapmazsanız, insanların canı ile dalga geçmiş olursunuz. TOKİ aracılığıyla on binlerce konut yaptık; onlarınsa temellerini attıkları ama sorunlar yumağı haline gelen dönüşüm hikayeleri var. Karşıyaka’da, Bornova’da kooperatif adı altında çalışmaları var. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, kentsel dönüşümü sadece mecliste ve söylemlerinizde dile getirip icraata dönüştürmezseniz, bu konuda daha uzun yıllar konuşuruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 10-20 yıl değil, 30 yıl önce de bunu söylüyordu. Kentsel dönüşüm için kurdu TOKİ’yi. AK Parti olarak biz İzmir Büyükşehir’i kazanırsak kentsel dönüşümün nasıl olduğunu hep birlikte yaşayacak göreceğiz” diye konuştu. 

Haberin Devamı

Kadın kollarında bayrak Dalkıran’da

AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı olarak atanan Emel Dalkıran, görevi önceki dönem İl Kadın Kolları Başkanı, MKYK Üyesi Dilek Yıldız Büyükdağ’dan devraldı. Büyükdağ, “Bundan 6 yıl önce bu görevi devralmıştım. O gün bugündür bütün yol arkadaşlarımızla beraber bir yolculuğa çıktık. İzmirli kadınlarımızla birlikte bir hikaye yazdık. Partimizdeki kadınları temsil etmenin verdiği sorumlulukla gece gündüz demeden yol arkadaşlarımıza beraber çalıştık. Hedefler koyduk. Bugün İzmir’de, kadın üye sayımızı iki yüz yirmi binlere ulaştırdık” dedi. Dalkıran da şunları söyledi: “Yerel seçimlere kısa bir süre kaldı. Bugüne kadar yaptığımız sistemli düzenli çalışmalara hız kesmeden hep birlikte devam edeceğiz. “