Ege Girişimcilik meleklerle gelişiyor

Girişimcilik meleklerle gelişiyor

05.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Girşimcilik sistemi, yaratıcı iş fikirleri ve girişimcilere finans sağlayıp mentorluk yapan tecrübeli isimlerle gelişiyor.

Girişimcilik meleklerle gelişiyor

EGE Bölgesi’nin Hazine akreditasyonunu sağlamış ilk melek yatırım ağı olan EGİAD Melekleri, mevcut şirketlerin bile yatırım yapmakta zorlandığı bir devrede, toplam değeri 1.650.000 lira olan 5 yatırım gerçekleştirdi. Toplam melek yatırımcı üye sayısı 42, lisanslı melek yatırımcı sayısı ise 11 olan EGİAD Melekleri, iki yıllık bir süreçte 12 melek yatırımcı girişimci buluşmasına ev sahipliği yaptı.

Haberin Devamı

Üniversite sanayi işbirliği

Ege Genç İşadamları Derneği EGİAD Melekleri Yatırım Ağı İcra Kurulu Başkan Vekili Alp Avni Yelkenbiçer, “Start up ekosisteminin gelişmesine, yaratıcı iş fikirleri ve başarılı girişimcileri kadar, finansman sağlayıp mentorluk yaparak destek olan melek ağlar ile yatırımcıların katkısı büyük. 15 Şubat 2013 tarihinde yayımlanan ‘Bireysel Katılım Sermayesi (BKS) Yönetmeliği’ ile melek yatırımcılık yasal bir zemine kavuşturuldu. İzmir Yüksek Teknoloji Transfer Ofisi - Teknopark İzmir ile İzmir Ekonomi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Embryonix’in Yönetim Kurulu’nda yer alan EGİAD, çok yönlü iş birliğinin sağlanabilmesi adına aktif çalışmalarını geniş bir boyutta sürdürüyor. Üniversitelerdeki bilgi ve birikimin sanayi tarafından da etkin bir şekilde kullanılması hedefiyle hareket eden EGİAD, üniversitelerin ve iş dünyasının farklı öncelikleri ve bakış açıları olduğunun farkındalığıyla, en önemli arayüz olarak faaliyette bulunan teknoloji transfer ofislerinde yer almaya da devam ediyor” diye konuştu.