Ege Haksız rekabetin önüne geçecek

Haksız rekabetin önüne geçecek

14.09.2021 - 01:20 | Son Güncellenme:

İzmir’in en eski lokantalarından Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası’nın İşletmecisi, İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası Başkan Adayı Alpay Okyay, sektörün son durumu ve yaklaşan oda seçimleri ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Haksız rekabetin önüne geçecek

7/24 ulaşılabilir bir başkan ve yönetim anlayışını getireceğini dile getiren Okyay, “Esnafımın bir problemi olduğu zaman bana ve Yönetim Kurulu’na çok rahat ulaşabilecek ve çözüm bulacak. En önemli yapacağım iş bu. Haksız rekabeti önleyeceğim. Çay ocaklarının yemek satmasına, tekel bayilerinin döner satmasına, merdiven altı işletmelerle topyekûn mücadele etmeye başlayacağım. Sektörde olması gerekenden çok fazla işletme var. Artık yeni yer açmayı zorlaştırmalıyız. Her önüne gelen bu sektöre girmemeli. Bu konu ile ilgili çalışmalar yapacağım” dedi.

Haberin Devamı

Kapanma korkusu

Kapanma söylemlerinin bile sektörü üzdüğünü belirten Okyay, “Tekrar kapanmayı düşünmek istemiyoruz bile. Esnafımız böyle bir durumu bir daha kaldıramaz. Devletimizden aşı olmayan vatandaşlarımız için tedbirler beklemekteyiz. Devletimizden beklentimiz sicil affı ve arkasından uygun krediler, devlet borçlarına daha uzun vadede yapılandırma ve kira borçları olan esnafımız için ödemede kolaylık sağlayacak yasalar bekliyoruz” diye konuştu.

Değişim zamanı

Mevcut oda yönetimini de eleştiren Okyay, “20 yıldır yapılan ve yapılmayanlarla misyonlarının bittiği aşikardır. 2 senedir toplantı dahi yapılmamış. Pandemide canıyla uğraşan esnafımızdan faiziyle aidat talep edildi. Odamızda kuruş para yok ama makam araçları kiralandı. 3 bin üyesi olan bir odanın parası nasıl olmaz” ifadelerini kullandı.