Ege Heyecan dorukta!

Heyecan dorukta!

25.05.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

Çeşme Belediyesi, 16 yıl aradan sonra yeniden başlayan Yarımada Spor Oyunları’na ev sahipliği yapıyor. 11 branşta 900 sporcunun mücadele ettiği organizasyon, nefes kesiyor.

Heyecan dorukta

Çeşme, 16 yıl aradan sonra yeniden başlayan Yarımada Spor Oyunları’na ev sahipliği yapıyor. ‘Haydi Spora’ sloganıyla basketbol, voleybol, futbol, kros, masa tenisi, plaj voleybolu, oryantiring, satranç, tenis, yelken ve açık su yüzme gibi branşlarda çeşitli müsabakalar düzenleniyor. Yarımada Spor Oyunları, T.C Gençlik ve Spor Bakanlığı, İzmir Valiliği ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Çeşme, Karaburun, Seferihisar, Urla, Güzelbahçe ve Selçuk belediyelerinin desteğiyle uzun bir aradan sonra yeniden hayata geçiriliyor. Kortej yürüyüşüyle başlayan oyunların açılış töreni Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Törende konuşan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, “Sporun iyileştirici, birleştirici gücüyle bir araya geleceğiz, gençlerimizin centilmence yarışma heyecanına ortak olacağız” dedi.

Kaymakam Ünal Çakıcı da, “Balçova ve Narlıdere ilçelerimiz de son anda katılmak istedi ama maalesef fikstürler tamamlandığı için yer alamadı” diye konuştu. 900 sporcunun 11 braşta yarışacağı organizasyon, 29 Mayıs’ta sona erecek.