Ege İnciraltı’na bakanlık talimatı

İnciraltı’na bakanlık talimatı

02.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, İnciraltı’nın sağlık turizmine kazandırılması için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’la görüştüklerini söyledi

İnciraltı’na bakanlık talimatı

İzmir Ticaret Odası (İTO) ekim ayı olağan meclis toplantısını Meclis Başkanı Selami Özpoyraz başkanlığında gerçekleştirdi. İTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a yaptıkları ziyaretten bahsetti. Üyelerin sorunlarını doğrudan Bakan Ersoy’a ilettiklerini anlatan Özgener, “Sayın Bakanımız konuyla ilgili ‘Bakanlıkça neler yapılabilir?’ konusunda bürokratlarına çalışma yapılması talimatını verdi. Bizde konuyu yakından takip ediyor olacağız” dedi. İnciraltı’nın sağlık turizmine kazandırılmasının kent için son derece önemli olduğuna dikkat çektiklerini söyledi. Özgener, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Girişimcilik Merkezi projemizi de çok önemsiyoruz. Merkezimiz aynı zamanda yenilikçi fikirlerini hayata geçirecek gençlerin sırtını dayayacağı bir ‘cesaret merkezi’ de olacak. Sınırlarımızı da geniş tutuyoruz, Akdeniz’in girişimcilik merkezi olmak istiyoruz.”

Haberin Devamı

İhracat çağrısı

Çin’e yatırım atağında bulunacaklarını belirten İTO Başkanı Mahmut Özgener, “ABD’nin Çin’e yönelik ithalat vergilerini 2019 yılında daha da yükselteceğini duyurması, Çin’in de karşı atağa geçmesi, aylardır süregelen ticaret savaşlarının tuzu biberi oldu. ABD ile yaşamakta olduğu gerginlik de fırsat olabilir. Çin’e ihracatımızı artırmanın tam zamanı” dedi.