Ege ‘İsmimde anlaşılırsa Büyükşehir’e adayım’

‘İsmimde anlaşılırsa Büyükşehir’e adayım’

14.11.2018 - 08:30 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için nabız yoklayan Aksünger, “İsmim üzerinde anlaşılırsa aday olmak istiyorum. Aday belirlenirken Büyükşehir Başkanı’nın da mutlaka fikri alınmalı” dedi

‘İsmimde anlaşılırsa Büyükşehir’e adayım’

Yerel seçimler yaklaşırken kulislerin hareketli olduğu İzmir’de, CHP’de adaylık için istekli olan isimlerden biri de Parti Meclisi (PM) Üyesi Erdal Aksünger... PM’de olsa da yöntemler belli olmadığı için kendi adaylığıyla ilgili bir şey söyleyemeyeceğini belirten Aksünger, “Ancak tabanda bana karşı ilgi var. İsmim üzerinde anlaşılırsa, aday olmak istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘İttifak gündeme gelebilir’

Başkan Aziz Kocaoğlu’nun kentte karşılığı olan biri olduğunu belirten Aksünger, “Dürüstlüğü konusunda zerre kadar tereddüt yok. Zaman zaman kendisiyle karşı karşıya da gelmişizdir. Ancak, kentimize birçok hizmeti oldu. Bu nedenle Büyükşehir Belediyesi’ne gösterilecek aday konusunda mutlaka onun görüşünün alınması gerektiğini düşünüyorum. Aziz Bey’in gönlünün her zaman hoş tutulmasını isterim. Zaten onunla bir araya geleceğim ve düşüncelerini alacağım” diye konuştu.

İzmir’i, “Moderniteyi kendine yörünge yapan kent” olarak niteleyen Aksünger, “Bugün daha da büyüdü. Seçim önemli. CHP açısından bir sorun görmüyorum, partimizin istediği sonucu alacağını tahmin ediyorum. İttifaklar gündeme gelebilir. CHP-İyi Parti birlikteliği burada da düşünülebilir. Biliyorsunuz, İyi Parti, İzmir’de Türkiye’nin üzerinde bir oy aldı. Burada MHP’den de çok oy aldı. İyi Parti’yle meclis üyelikleri ve ilçeler paylaşılabilir. HDP’nin de İzmir’de yüzde 10’a yakın oyu var. Dinamikleri sol olan bir kitle. Bu partiye eğilimi olanlar, adaya göre CHP’ye yönlenebilir. Bu arada, kentte ciddi göçmen nüfusu var; bu partimizin lehine olacak” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

‘Çok büyük farkla kazanırım’

CHP adayının genel siyasette kabul görmüş biri olması gerektiğini kaydeden Aksünger, “Partimizin ittifaksız da kazanma ihtimali yüksek, ancak kenti yönetmekte zorlanabilir” dedi. “Önseçim olsaydı rahatlıkla adayım derdim” vurgusunu yapan Aksünger, kararı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile PM’nin vereceğini belirtti. Bugünlerde Kılıçdaroğlu’yla görüşme yapacağına dikkat çeken Aksünger, “İzmir’e hizmet etmek istiyorum, fikirlerimi paylaşacağım” diye konuştu.

İzmir’de öncelikle CHP’nin yönetmediği 8 ilçenin adayının belirleneceğini düşündüğünü söyleyen Aksünger, şöyle devam etti: “Ocak ayının başından itibaren de diğer ilçeler ve Büyükşehir belli olur. 75-90 günlük takvimin yeterli olacağını düşünüyorum. Aday belirlenirken başkanların ilçelerdeki başarılarına bakılması gerekiyor. Partinin üzerinde oyu olan başkanlar aday olabilir. Bu arada, milletvekilleri de aday olmamalı. Genel seçim daha yeni yapıldı. AK Parti de İzmir için liberal-modern, cemiyette söz sahibi isimler üzerinde duruyor. Duyumumuz bu yönde. Örneğin, önemli bir sivil toplum kuruluşunun başkanına öneri götürdüler. İzmir için onlar da iddialı. İki partinin adayı da merakla bekleniyor.”

Haberin Devamı

Değer katacak projelerini anlattı

İzmir ve İstanbul’da proje ekipleri kurduğunun altını çizen Erdal Aksünger, “Tarım reformu, teknoloji, trafik, kent yaşamı ve turizme ilişkin çalışmalarımız var. İzmir’de sağlık turizmi konusunda önemli adımlar atılmalı. Her şey kentin içine yapılmamalı, yeni bölgeler üzerinde durulmalı. Buna özellikle önem veriyorum. Kentsel dönüşümü başarmak zorundayız. İzmir’in kredi notu çok yüksek. Sermaye buraya rahatlıkla çekilebilir. İyi koşullarda krediler ve özgün yatırımlar İzmir’e neden akmasın? Kentimiz bunu hak ediyor” dedi. Sasalı bölgesinin de çok değerli olduğuna değinen Erdal Aksünger, 2. Ana Jet Üssü’nün buradan kaldırılabileceğini kaydetti; projelerinden bazılarını şöyle sıraladı:

Haberin Devamı

‘Hayali, golf turizmi’

“O çevrede 5-10 milyar dolara turizm merkezi kurulabilir. Onlarca 5 yıldızlı otel, marinalar, eğlence merkezleri, gastronomi turizmi, bölgeye ve İzmir’e hayat verebilir. Golf turizmi, İzmir’e bir farklılık katabilir. Bilişim köyleri kurmak istiyoruz. Uluslararası bilgi teknolojisi konferansları ilimizde düzenlenebilir. Geleceğin dünyasında bilgi teknolojisini tarımla birleştirebilmeliyiz. Bu kent, çeperlere doğru açılmalı.”

'Başarı gelmezse kongre olur'

Yerel seçimlerin CHP için hayati önemde olduğunu vurgulayan Erdal Aksünger, beklenen başarı yakalanamazsa bir kongre sürecinin gelebileceğini düşündüğünü, seçimleri kazanabilecek potansiyelde olan adaya destek verilmesi gerektiğini belirtti. Aksünger, sözlerini şöyle noktaladı: "İyi Parti ve HDP'yle oy geçişkenliğimiz var. Seçmene verilecek mesajla bunu kesmeliyiz. Antalya, Mersin ve Adana'dan en az iki büyük şehri kazanmalıyız. Doğru bir aday ve stratejiyle İstanbul da alınabilir."