Ege İzmir’e Yıldırım damgası

İzmir’e Yıldırım damgası

10.09.2017 - 05:25 | Son Güncellenme:

Başbakan Yıldırım, Selçuk-Torbalı İZBAN hattını açtı, Devlet Hastanesi’ni hizmete soktu. Statların temelini attı, “AK Parti, taş üstüne taş koyar” vurgusunu yaptı

İzmir’e Yıldırım damgası

İzmir’de iki gün boyunca Başbakan Binali Yıldırım rüzgârı esti. Yıldırım, önce 26 kilometrelik Selçuk-Torbalı İZBAN hattını açtı, Torbalı Devlet Hastanesi’ni törenle hizmete soktu. Sabuncubeli Tüneli’nde ‘ışık göründü’ törenine katıldı. Son olarak Alsancak, Göztepe ve Karşıyaka statlarının temelini attı.

Haberin Devamı

Başbakan Yıldırım, 26 kilometrelik Selçuk-Torbalı hattının açılışından sonra trene geçti. Burada vatman kotluğuna oturan Binali Yıldırım, sürüş sırasında “Allah hayırlı uğurlu etsin. Selametle kazasız belasız yolculuk yaptırsın. Bu hizmetin kazandırılmasında emeği geçen bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum. İzmirimize, hemşerilerimize hayırlı olsun” anonsunu yaptı, daha sonra Torbalı Devlet Hastanesi’nin açılışını gerçekleştirdi.

‘Sağlıkta merkez olacak’

Başbakan Binali Yıldırım, Selçuk’taki açılış ve temel atma törenlerinden sonra Torbalı Devlet Hastanesi’nin açılışına katıldı. Burada kürsüye çıkan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, “SSK hastanelerinde bir başıboşluk hüküm sürüyordu. SSK ayrı, emekli sandığı ayrı olduğu sırada Ak Parti hükümetiyle Türkiye sağlıkta ve diğer adımlarda önemli mesafe kaydetti. Türkiye’de sağlıkta dönüşüm ve kalitenin artırılması dönemi başlamıştır. İzmir, sanayinin, kültürün değil, aynı zamanda sağlığın da merkezi olacak” dedi.

Haberin Devamı

İzmir’e Yıldırım damgası

Başbakan Binali Yıldırım, Selçuk-Torbalı hattının açılışını yaptıktan sonra vatman koltuğuna oturdu, “Hayırlı olsun” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, “Torbalı’ya verdiğimiz bir sözün daha yerine getirmiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Bizim gözümüz, kalbimiz hep İzmir’in ilçelerinde, mahallerinde. Ne kadar yoğun programım olsa da memleketim olan İzmir’e gelip dev eserleri, güzel İzmirimize kazandırıyoruz. Torbalı Devlet Hastanesi ve bu gece İzmir Manisa arasında Sabuncubeli Tüneli’nin ay ışığı açılışını yapacağız. Bunlar İzmir’e yaptığımızı eserlerden sadece birkaçı. Yarın Karşıyaka, Alsancak ve Göztepe statlarının temelini atacağız. İzmir için çalışmaya, alın teri dökmeye, akıl teri dökmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

Sağlık alanında İzmir’e yatırımlarını anlatan Başbakan Binali Yıldırım, “Özel hastanelerde kanser, yeni doğum, organ nakli gibi işlemlerinden ayrıca ücret alınmamasını sağladık. Türkiye’nin büyük sağlık dönüşümünde İzmir’i de mahrum etmedik, payını alıyor. 15 yılda İzmir’e ve ilçelerine 103 tane sağlık tesisi yaptık. Bu tesisler için ödediğimiz para 870 trilyon. İnşaatı devam hastaneler buna dahil değil” dedi.

Haberin Devamı

İzmir’e Yıldırım damgası

‘Sabuncubeli Tüneli, iki ilin hayaliydi’

Başbakan Yıldırım’ı Sabuncubeli Tüneli’nde Vali Erol Ayyıldız karşıladı. Tünelle ilgili açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, Sabuncubeli için ‘Korkunç’ benzetmesini yapan Evliya Çelebi’ye atıf yaptı. Başbakan Binali Yıldırım, “Manisa İzmir Sabuncubeli’nden korkunç diye bahsediyordu Evliye Çelebi, bypass ettik. Unutulmaz anın özelliği var. Manisa’nın kurtuluş günü bitmek üzereyken İzmir Valisi bayrağıyla bizi karşıladı. Her bir tüp 4 bin 70 metre. İki tüp toplam 8 bin 140 metre. 500 milyon liraya mal oldu. Yüzde 10 olan eğim, yüzde 1.5’a indi. 14 virajdan kurtulunmuş oldu” dedi.

Yazarlar