Egeİzmir’in filmine İzmirliler’den destek

İzmir’in filmine İzmirliler’den destek

03.12.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmirli genç yönetmen Osman Dikiciler’in çekmeye hazırlandığı İzmir’i tüm simgeleriyle anlatan “Bir Gevrek, Bir Boyoz, İki de Kumru” filmini İzmir Kalkınma Ajansı destekleme kararı aldı.

İzmir’in filmine İzmirliler’den destek

Film, doğrudan İzmir’i anlatması nedeniyle, İzmir Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu tarafından ilgi gösterilirken, film Türk-Yunan ilişkilerini de anlatacak. Kültür Bakanlığı Sinema Destekleme Kurulu kararı ile 200 bin TL destek verilen filmde İzmir Saat Kulesi de filmin simgesi olarak kullanılacak. İzmir Kalkınma Ajansı’nın desteğinin kendisine manevi bir güç sağladığını belirten yönetmen Osman Dikiciler, ajans yetkililerinin kendisine daha sonra destek miktarının artabileceğini söylediklerini aktardı. Dikiciler, filmin 2010 yılının Ekim-Kasım aylarında gösterime sunulacağını belirtti. “Bir Gevrek, Bir Boyoz, İki de Kumru” filminin müzikleri; Dario Moreno, Tanju Okan, Yusuf Nalkesen gibi İzmir’in unutulmaz sanatçılarının eserlerinin yanı sıra, Balkan ezgilerinin renklerini de taşıyacak. Film, 1955’de çok sevdiği İzmir’den kaçarcasına ayrılmak zorunda kalan Hristo’nun hikayesiyle başlar, iki define avcısının Hristo’nun hazineyi saklamak için geldiğini düşünmeleriyle gelişir.

KEŞFETYENİ
Ünlü çift arasında yeni kriz! İntikamını aldı
Ünlü çift arasında yeni kriz! İntikamını aldı

Cadde | 17.06.2025 - 11:25

Dünyaca ünlü yıldız Justin Bieber ile model eşi Hailey Bieber arasında sular durulmuyor. Ünlü çift bu kez Instagram yorumlarında birbirine imalı sözler söyledi.

Yazarlar