Ege İzmir’in sıkıntılarını Ankara’ya anlattılar

İzmir’in sıkıntılarını Ankara’ya anlattılar

16.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Başkentte TBMM Başkanı Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve partilerin milletvekilleriyle bir araya gelen EGİAD heyeti, taleplerini dile getirdi

İzmir’in sıkıntılarını Ankara’ya anlattılar

Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD), Ankara’da üst düzey ziyaretler gerçekleştirdi. EGİAD heyeti TBMM Meclis Başkanı Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti İzmir milletvekilleri Mahmut Atilla Kaya, Yaşar Kırkpınar, Ceyda Bölünmez Çankırı, Cemal Bekle, CHP İzmir milletvekilleri Bedri Serter, Tacettin Bayır ve İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray ile biraraya geldi, İzmir’in sorun ve beklentilerini dile getirdi.

Haberin Devamı

Limanlar önemli

İzmir’in mevcut iş dinamiğini hızlandırmaya yönelik bir dizi öneride bulunan EGİAD Başkanı Aydın Buğra İlter, ikinci çevre yolu, Körfez Geçişi Projesi, Çandarlı Limanı’nın yapımı, Alsancak Limanı yaklaşma kanalı tarama çalışmaları ile limanın potansiyelinin azaltılmaksızın özelleştirilmesi ve yurtdışına doğrudan uçuş sayısının artırılması taleplerini anlattı.
İlter, İzmir Teknoloji Üssü ile ilgili çalışmalarında da sekteye uğramaksızın devam etmesi gerektiğini dile getirdi.

İzmir’in sıkıntılarını Ankara’ya anlattılar

Kemeraltı canlanmalı

8500 yıllık bir liman kenti olan İzmir’in turizm potansiyeliyle ilgili düşüncelerini de ifade eden İlter, “Kültür turizmi açısından Kemeraltı ve çevresi büyük önem teşkil ediyor. Basmane, Kadifekale, Kemeraltı ve Smyrna Bölgesi’nin kültür mirası olarak gerekli restorasyon çalışmaları ile bir açık hava müzesi olarak dizayn edilmesi için gerekli kaynakların ayrılması gerekiyor” diye konuştu.
İlter yerel seçimlerle ilgili de tüm siyasi partilerden beklenti ve taleplerinin, şehrin ekonomisi ve dinamiklerini bilen, iş dünyasının ihtiyaç ve isteklerine vakıf kişilerin aday gösterilmesi olduğunu belirtti.