Ege İzmir’in gücü

İzmir’in gücü

08.02.2023 - 00:05 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 11 TIR, iki uçak ve bir gemi dolusu insani yardım malzemesini deprem bölgesine sevk etti. Başkan Tunç Soyer, mobil ameliyathaneyi de hizmete alacaklarını belirtti.

İzmir’in gücü

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin afet bölgesine başlattığı destek çalışmaları artarak büyüyor. İnsani yardım malzemesi yüklenen 11 TIR, iki uçak, bir de gemi, Adana, Diyarbakır ve Kahramanmaraş’a sevk edildi. 100 bin öğünlük sıcak yemek üretecek mobil mutfak üretime başladı. Büyükşehir ekiplerinin arama kurtarma ekipleri, bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir’den deprem bölgesine yardım aktarmaya devam ediyoruz. Mobil ameliyathanemiz de faaliyete geçiyor. Yurttaşlarımız, ellerinde avuçlarında ne varsa getiriyorlar. Herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Umuda yolculuk

Başkan Tunç Soyer’in önceki gün başlattığı Umut Hareketi kampanyasıyla 17 bin 765 yemek paketi, 974 gıda paketi, 1374 hijyen paketi, 8 bin 985 battaniye, 1481 uyku tulumu bağışı alındı. Kampanyaya destek olmak isteyenler umuthareketi.izmir.bel.tr adresinden sunulan destek paketlerinden istedikleri miktarda satın alabiliyor. Yardım malzemeleri, fuarizmir ve Kültürpark’ta toplanıyor.

İş makineleri, greyder ve dozer gibi araçlar da Aliağa limanından iki gemiyle İskenderun limanına gönderildi. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı da afet bölgesine AKS aracı, 2 AKS itfaiye ambulansı, 4 ambulans, kurtarma aracı, yangın arazözü, bir köpekle kurtarma timi aracı, hizmet aracı, tamir bakım aracı olmak üzere, toplam 16 araç ve 84 personel, 3 köpekli kurtarma timi gönderdi.