Enkarnasyon haritası

Astrolojik haritamızı yorumlarken arka planda kalan çok önemli bilgiler vardır.

Sevgili okurlar, astroloji pratiğimde, sadece doğum haritası ile değil aynı zamanda biz doğmadan önce gerçekleşen bazı önemli haritaları da ele alıyorum. 2010 yılında yazdığım Ruhun Yolculuğu kitabımda doğum öncesi gerçekleşen Güneş tutulma haritalarının önemini anlatmış ve her tutulma burcunun hayatımızla ilgili getirdiği temaların önemine işaret etmiştim. Kendi çalışmalarımda ve verdiğim eğitimde bu haritayı ruhun haritası olarak tanımlıyorum. Hayatımızla doğrudan ilgili diğer bir harita ise doğum öncesinde gerçekleşen yeniay/dolunay haritalarıdır. Antik yazarlar doğum öncesinde gerçekleşen bu haritaların önemine işaret etmişler ve yeniay ya da dolunay derecelerini özellikle not etmişlerdir. Peki bu harita ne anlama gelir ?

Haberin Devamı

Doğumumuz öncesinde gerçekleşen yeniay ya da dolunay haritaları yeteneklerimiz, genel hayat kapasitemiz ve bu hayatta gerçekleştirme durumunda olduğumuz konular ile ilgili önemli bilgiler verirler. Bu haritaların yükselen burcu doğum haritamızdaki yükselen burç kadar önemlidir. Bu haritaları ruhun elbisesi haritası olarak adlandırıyorum. Eğer doğum haritanızdaki Ay büyüme aşamasında ise en son gerçekleşen yeniay, eğer küçülme aşamasında ise en son gerçekleşen dolunayın haritasını ele alıyoruz. Bu haritaları aynı zamanda enkarnasyon haritası olarak da değerlendiriyorum. Bu haritalar hayat içinde gündeme gelen çevresel temaları, yönelimleri gösteriyor.

İlginç bir örnek

Bir örnek vererek devam edelim. 1 Temmuz 1961 doğumlu Prenses Diana’nın doğum öncesi dolunayının (haritasında Ay küçülme aşamasında olduğu için) 28 Haziran’da gerçeklemiş olduğunu görüyoruz. Bu haritada Oğlak burcundaki dolunay 4. evde gerçekleşmiş ve aynı zamanda Terazi burcunun yükselmekte olduğunu görmekteyiz. İlk aşamada bu bilgiler üzerinden gidersek, yuvayı, kökleri ve aileyi temsil eden 4. Evde/Oğlak burcunda gerçekleşen dolunay Diana’nın hayatında aileden kaynaklanan temaların, geleneklerin ve kuralların nedenli önemli olduğunu ve aynı zamanda Ay Oğlak’ta zararlı durumda olduğu için bu konularda gündeme gelen eksiklik duygusunu, kısıtlamaları da anlatmakta. Dolunay haritasında Ay’ın Venüs ve Uranüs ile sert açılar kurduğunu da görüyoruz. Bu kombinasyon ilişkilere ve aşk hayatına ani kopmalar, dengesizlikler ve başkaldırı için koşullar getirir.

Haberin Devamı

Tüm bunların yanında enkarnasyon haritası dediğim bu haritada Terazi burcunun yükseldiğini görmek te şaşırtıcı değil. Prenses Diana’nın hayatında evlilik ve ilişkilerin nedenli önemli bir yer tuttuğunu bize anlatıyor. Terazi burcu yükselirken, yöneticisi Venüs’ün Boğa burcunda (güçlü) ancak krizleri anlatan 8. evde yer alması ilişkilerdeki güvensizlikleri ve kriz çıkaran durumları, dönüşüm gerektiren koşulları anlatıyor. Kuşkusuz haritada 10. evdeki Yengeç burcu hayatındaki annelik, koruyucu roller açısından da dikkat çekici.

Astrolojik haritamız hayatımız ile ilgili pek çok önemli bilgiler içerir. Bunun yanında doğum öncesinde gerçekleşen Güneş tutulmasu ve yeniay/dolunay haritaları bu potansiyelleri daha iyi anlamak ve tanıyabilmek için büyük ipuçları sunarlar. Bu haritalar yardımı ile hayatımızdaki dikkat çekici unsurları ve kapasiteleri daha kapsamlı bir şekilde anlayabilir ve yorumlayabiliriz.

Haberin Devamı