Ege Kadın çalıştayı sözü

Kadın çalıştayı sözü

26.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

BASİFED üyeleriyle buluşan Başkan Soyer, dijitalleşme ve akıllı şehir olma sürecinde planlanan yol haritasını anlattı

Kadın çalıştayı sözü

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu’nun (BASİFED) genişletilmiş yönetim kurulu toplantısında konuştu. Çevrim içi toplantıda iş insanlarının kent gündemine ilişkin sorularını yanıtlayan Başkan Soyer, dijitalleşme ve akıllı şehir olma sürecinde yol haritasını anlattı. Akıllı şehir uygulamalarının özünde demokrasinin daha yaygın, daha derinlikli, daha geniş kullanımının olduğunu söyleyen Soyer, “Bizim akıllı şehirlerden anladığımız vatandaşın hızla talebini, beklentisini, şikayetini ulaştırması, bununla ilgili hızla geri dönüş alabilmesi. Bu anlamda en önemli uygulamamız açık veri portalı. Daha çok katılımı, şeffaflığı, berraklığı mümkün kılmayı hedefliyoruz” dedi.
BASİFED Yönetim Kurulu Üyesi Huriye Serter, kadınlara yönelik çalışmalarından ötürü Başkan Soyer’e teşekkür ederek, “Uluslararası bir kadın çalıştayının İzmir’de yapılması çok anlamlı olacaktır” dedi. Başkan Soyer, çalıştayın düzenlenmesi için gereken desteği vereceklerini söyledi. BASİFED Başkanı Hasan Küçükkurt, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Yönetim Kurulu’na seçilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i tebrik ederek İzmir adına çok sevindiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Barajlar doldu

Kuraklık nedeniyle alarm vermeye başlayan Tahtalı Barajı’nda doluluk oranı son yağışlarla birlikte yüzde 71’e ulaştı. Balçova Barajı’nda yüzde 82.34, Ürkmez Barajı’nda yüzde 91.75, Güzelhisar Barajı’nda yüzde 83.37, Kutlu Aktaş Barajı’nda ise su oranı yüzde 75.63 oldu. Gördes Barajı’ndaki doluluk ise yüzde 7.20’de kaldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, su krizi tehdidinin ortadan kalkmadığını bu nedenle rehavete kapılmadan tasarruf önlemlerinin sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.