Ege Kadınlara sihirli dokunuşlar

Kadınlara sihirli dokunuşlar

23.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Meslek hayatında 23 yılı geride bırakan Efkan Gölgeçen, kadınları değiştirmenin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi, “11-12 yaşlarında farklı işlerde çalışmaya başladım. Evimizin yakınlarındaki kuaföre girince ben bu işi yapacağım dedim. Saç kesimi yaparken dünyadan kopuyorum” dedi

Kadınlara sihirli dokunuşlar

Kadınlara sihirli dokunuşlar

Haberin Devamı

Kadınların içine sinen, doğru kuaförü bulması zor oluyor. İzmir’de dört şubeye ulaşan Efkan Gölgeçen Hair Design’in kurucusu Efkan Gölgeçen de durum farklı. Şubelerinde kadın ve güzellik adına ne varsa bütün hizmetleri sunduklarını belirten Gölgeçen, “İşime aşkla bağlıyım. Bir kadını istediği gibi değiştirmek beni çok mutlu ediyor. Saç kesimi yaparken dünyadan kopuyorum” dedi. Sağlıklı saçlar için önerilerde de bulunan Gölgeçen, gelecek planlarından bahsetti.

- Bize biraz kendinizden, meslekle buluşmanızdan bahseder misiniz?
11-12 yaşlarımdayken babam beni farklı farklı yerlerde işe yerleştirmeye çalışıyordu. Ben hiçbirinde bir gün bile durmuyordum. En son bir konfeksiyoncuda işe girmiştim. İkinci gün işten kaçtım ve evimizin yakınlarında bulunan kadın kuaförüne girdim, “Ben kuaför olacağım beni işe alın abla” dedim. Biraz ısrar edince kıramadılar, işe aldılar. O günden bugüne 23 yıldır meslekteyim.

Haberin Devamı

- İzmir’de kaç şubeniz var?
Narlıdere ve Çeşme kuruluş şubeler olmak üzere Seferihisar ve Güzelbahçe (Kahramandere) ile birlikte dört şubemiz var.

- Kadınların içine sinen doğru kuaförü bulması çok zor oluyor, bulunca da kaybetmek istemiyoruz. Direkt sizinle çalışmak isteyenler ile nasıl koordine oluyorsunuz? Tüm bu şubelerinizdeki müşterilerinizle nasıl bir araya geliyorsunuz?
İki gün Narlıdere’de iki gün Güzelbahçe‘de bir gün Çeşme’de ve bir gün de Seferihisar‘da sabit duruyorum. Ama tabii ki randevu ve talep durumuna göre aynı gün iki ya da üç şubeye gittiğimde olmuyor değil. Bu durum dışarıdan bakıldığında yorucu görünse de ben aşkla yapıyorum.

GÜZELLİK ADINA HER ŞEY

- Şubelerinizde hangi işlemlerle hizmet sunuyorsunuz?
Saç kesimi, boya, balyaj, röfle, highlight, facelight gibi aklınıza gelen bütün renklendirme işlemlerini yapıyoruz. Saç bakımları, saç botoksu, Brezilya fönü işin vazgeçilmezlerinden. Manikür, pedikür, kalıcı oje işlemleri, profesyonel makyaj, günlük makyaj ve kalıcı makyaja dair tüm işlemler şubelerimizde yapılmaktadır. Micro blading, lifting, eyeliner, dipliner, dudak gençleştirme ve renklendirme gibi daha birçok işlem de şubelerimizde sunduğumuz hizmetlerden. Salonlarımıza kadın ve güzellik adına ne varsa hepsini dahil etmeye çalışıyoruz.

Haberin Devamı

Kadınlara sihirli dokunuşlar

- Saç herkes için kıymetli ancak çoğumuz saçlarımıza nasıl davranmamız, bakımı için neler yapmamız gerektiğini bilmiyoruz. Sağlıklı saçlar için 3 şey önerecek olsanız…
Saçların her gün yıkanması saçlarınızı kuruttuğu için kesinlikle doğru değildir. Özellikle, sıcak su ile yıkanması da iyi gelmez.
Besleyici, bakım yapan doğal yağlarla saçlarınıza haftada bir düzenli bakım yapabilirsiniz. Düzenli saç kesimi saçlarınızın daha dolgun ve sağlıklı uzamasını, güçlenmesini sağlar. Ek olarak, gittiğiniz kuaför da bulunan malzemeleri mutlaka sorgulayın.
Kullanılan malzemelerin kaliteli olması çok önemli. Çünkü aksi bir durumda, sonrasında saçlarınıza aylarca bakım yapsanız da düzelip eski haline geri dönülemeyen durumlar meydana gelebiliyor.

İŞİME AŞIĞIM

- Düğün, nişan, davet gibi özel günlerde yerinde hizmet veriyor musunuz?
Evet, veriyoruz. Ev, otel ve organizasyon mekanlarının tamamında ekibim ve ben hizmetteyiz.

Haberin Devamı

- İyi bir kuaför olmak da neredeyse bir sanat kadar yetenek gerektiren bir iş. İzmirli birçok iş kadının, tanışmış ismin tercih ettiği kuaför olarak size meslekte ilham veren şey nedir?
Aşk. İşime olan aşkım, bir kadını olmak istediği gibi değiştirmek işimde beni en mutlu eden şeylerden biridir. Saç kesimi yaparken kendimden geçtiğim, dünyadan koptum doğrudur.

- Yeni şube planlarınız var mı?
Öncelikle daha iyi olacağına inandığımız bir şube lokasyon değişikliği yapacağız. Çok yakın zamanda net bilgiyi duyuracağız. Yeni bir şube konusunda benim için her an her şey olabilir. Planlamadan ziyade nasibime ve önüme gelen fırsatlara göre hareket ediyorum. Beşinci şube neden olmasın ki?

 

Kadınlara sihirli dokunuşlar