Ege ‘Kazanımları koruyoruz’

‘Kazanımları koruyoruz’

29.10.2022 - 07:20 | Son Güncellenme:

Türkiye Cumhuriyeti’nin 99. kuruluş yıldönümünü kutlayan İzmir iş dünyası temsilcileri, 29 Ekim’in ifade ettiği değerlere her zamankinden daha çok sahip çıkacaklarını ifade etti, “Sonsuza dek yaşatmak ve geliştirmek için gayretle çalışmaya devam edeceğiz” mesajı verdi.

‘Kazanımları koruyoruz’

İzmir iş dünyası, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı yayınladıkları birer mesajla kutladı.

Haberin Devamı

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Mahmut Özgener: Cumhuriyetin ilanı, uzun mücadeleler sonucunda özgürlüğünü kazanmış bir toplumun, geleceğe emin adımlarla yürümesini hedefleyen bir inkılap hareketidir. Oda olarak Atatürk’ün fikirlerini, ideallerini, kurduğu cumhuriyeti yaşatmak, geliştirmek ve yeni kuşaklara aktarmanın asli görevlerimizden olduğuna inanıyoruz.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar: Muasır medeniyetlere erişme gayesiyle yola çıkılan Cumhuriyet Devrimi, bizlere çok değerli kazanımlar sağladı. Atamızın rehberliğinde Cumhuriyetimizin yeni yüzyılına bir kala, hep birlikte her zamankinden daha fazla kararlılıkla yol almalıyız. Gençlerimize duyduğum güven ve bu zorlu günlerin tüm dünya için de geri kalacağına duyduğum ümitle, Cumhuriyetimizin 99. yılını gönülden gururla kutluyorum” dedi.

Haberin Devamı

Her şey Cumhuriyet’in eseri

İzmir Ticaret Borsası (İTB) Başkanı Işınsu Kestelli: Cumhuriyetimizin 99’uncu kuruluş yıl dönümünü kutladığımız ve 100’üncü yılına ilk adımı attığımız bu özel günlerden geriye dönüp baktığımızda, her alanda yaşanan tüm gelişmelerin Cumhuriyetimizin eseri olduğuna inanıyoruz. Cumhuriyet’in bu topraklara ekilmiş en bereketli tohum olduğuna inanıyor; bu inançla onun her geçen gün daha da yeşermesi, filizlenmesi, boy vermesi için aralıksız çalışıyoruz.

BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kasalı: Cumhuriyet rejimi; demokratik, laik ve sosyal hukuk devletini gerçekleştirme inancının temel dayanağı olmuştur. Cumhuriyet, Türk insanının ufkunu açmış, yaratıcı gücünü ortaya çıkarmış; O’nu modern dünyanın kavram ve değerleri ile tanıştırmıştır. Millet olarak, bugün bunun haklı gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

GİFED Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter: Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin sonsuza dek payidar olması bizlerin azmine, gençliğimizin donanım ve birikimine bağlıdır. İş dünyasındaki kadınlar olarak Ata’mızdan aldığımız güçle ve Cumhuriyet’in bize verdiği olanaklarla üretmeye ve ülkemize değer katmaya devam edeceğiz.

Haberin Devamı

“Sahip çıkmak borcumuz”

ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu: Atatürk, Cumhuriyetimizin 10. yılını kutlarken az zamanda çok ve büyük işler yaptıklarını ifade etmiş ve Türkiye Cumhuriyeti’ni bu işlerin en büyüğü olarak tanımlamıştır.  Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmayı bir borç olarak gördüğümü, hepimizin bu sorumluluğu gönülden taşıması gerektiğini ifade ederek Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum.

İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt: Cumhuriyet ile birlikte bu topraklarda yaşam, sağlık, eğitim hakkımızı kazandık. Kadınlara seçme ve seçilme hakkı, düşünce, toplantı ve gösteri özgürlüğü hakkı, din ve vicdan özgürlüğü hakkı, basın özgürlüğü hakkı gibi en temel haklarımızı Cumhuriyet sayesinde aldık. O yüzden Cumhuriyete çok şey borçluyuz.

İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin: Cumhuriyet Türk kadınlarının da kamusal alana girmesini sağladı. Cumhuriyet reformları sayesinde bugün biz kadınlar iş hayatında varız. Türk kadınına bu imkanları sunan Mustafa Kemal Atatürk’e çok teşekkür ediyoruz.

Haberin Devamı

EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Pınar Kılıç: Bugün için görevimiz, Türkiye Cumhuriyetinin bağımsızlığını, birliğini ve bütünlüğünü esas almak, hukukun üstünlüğüne ve insan haklarına dayalı demokrasimizi daha ileri bir seviyeye taşımak, sosyal, kültürel ve ekonomik yönden bölgemizde ve dünyada gelişmiş ülkeler seviyesini aşmak olmalıdır.

“İstiklal meşalemiz sönmeyecek”

TÜGİAD Ege Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Melih Sebastien Durmuş: Türk Milletinin, Kurtuluş Savaşı’nı Cumhuriyetle taçlandırdığı günün 99. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Zor şartlar ve yokluklar içerisinde yakılan istiklal meşalesi, hiç sönmemiş ve sönmeyecektir.

EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul: Türkiye Cumhuriyeti Devleti, önünde uzanan aydınlık yolda, her zaman emin adımlarla ilerleyip, benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek, uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmaya dün olduğu gibi bugünde devam edecektir. 

KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mutlu Can Günel: Irk, din, dil, inanç ve cinsiyet farkı gözetmeksizin her Türk vatandaşının özgürlüğü ve eşitliği temeline dayanan Cumhuriyet, bizi millet olarak bir arada tutan, toplumsal bütünlüğümüzü ve dayanışmamızı sağlayan, güçlü ve modern bir Türkiye ideali etrafında birleştiren ortak ve vazgeçilmez değerimizdir.

Haberin Devamı

EGOD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun: Büyük zorluklar neticesinde kazanılarak emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni, huzur ve refah içerisinde yarınlara ulaştırmak için el birliği ile çalışmaya devam ederek geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmi ve kararlılığı içerisindeyiz. 

KalDer İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Senem Kılıç: Cumhuriyet, yokluklar içinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, ulusumuzun ayağa kalkışının bir ifadesidir. Atalarımızın nice zorluklarla mücadele edilerek döşedikleri bu yolda aynı azim ve kararlılıkla yürüyeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.

Dokuz Eylül Rotary Kulübü Başkanı Nilgün Tiyanşan:  Gelişen dünya koşullarında hak ettiğimiz konuma ulaşmamızın yolu Cumhuriyetin kazanımlarına her zamankinden daha fazla bağlanmak ve adil, eşitlikçi, kapsayıcı, çevreci bir Türkiye vizyonuna sahip çıkmakla sağlanabilecektir. 

“Geleceğimizin güvencesi”

İzmir Yeminli Mali Müşavirler Odası Başkanı Yaşar Zengin:  Cumhuriyet, Türk ulusunun tarih sahnesinde yeniden var oluşunun adıdır. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “en büyük eserim” dediği Cumhuriyet, geleceğimizin de en büyük güvencesidir.