Ege Kendinizi farklı hissettirecek bir tatile var mısınız?

Kendinizi farklı hissettirecek bir tatile var mısınız?

06.08.2017 - 03:32 | Son Güncellenme:

Kuzey Ege’nin özgün dinlence yerlerinden biri olan Ayvalık’taki Murat Reis Oteli, plajı ve mönüsüyle farklı bir tatilin kapılarını açıyor. Mavi bayraklı plajıyla su sporu yapma olanağı sunan otelde, farklı etkinliklerle her anı dolu dolu geçirme şansınız var

Kendinizi farklı hissettirecek bir tatile var mısınız

Ayvalık, tarihi eserleri, Rum mimarisinin izlerini taşıyan sokakları, bölgenin zeytinlerinden üretilen zeytinyağı, leziz sofraları ve deniziyle Ege Bölgesi’nin önemli turizm merkezleri arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

22 adası, Midilli Adası manzarası ve meze-deniz ürünleriyle harmanlanmış sofralarında özel anlar geçirmenizi garanti eden Ayvalık, dünyanın her noktasından, çok sayıda ziyaretçi çekiyor. Doğuş Grubu bünyesinde faaliyet gösteren, 90 odalı Murat Reis Ayvalık’ta, 66 oda var, 24 oda da bungalov villa eklinde. Özel plajı ve kumsalıyla gözde otellerden biri olan Murat Reis Ayvalık, konforlu odaları, yemyeşil doğası, birbirinden lezzetli tatlardan oluşan mönüleriyle tatilinizi huzur içinde geçirmenizi sağlıyor, keyifli bir tatil sunuyor. Otel, tamamen yenilenen oda, süit ve bungalovların yanı sıra, bölgedeki tek spa ve fitness merkezine de sahip. ‘D-Spa Murat Reis Ayvalık’ ısıtmalı açık havuzu, sauna ve buhar odaları, Türk hamamı, 3 adet bakım ve terapi odasıyla uzman terapistler tarafından hizmet veriyor.

Haberin Devamı

Sualtını keşfedin

Dünyanın oksijeni en yüksek noktalarından biri olarak kabul edilen Ayvalık’ta, Şeytan Sofrası yolu üzerinde, Paşa Koyu’nda konumlanan otelin mavi bayraklı plajında su sporları yapabilir ya da sualtını keşfetmenin heyecanını yaşayabilirsiniz.

Hemen kıyıda yer alan özel konumunu, sunduğu su sporu alternatifleriyle zenginleştiren otel, meraklıları için dalış kursları ya da mevsimine göre binicilik, gurme, kite surf, spa, sanat, rehberli bisiklet turları ve yürüyüş parkurlarıyla konuklarına aynı zamanda spor dolu bir tatil olanağı da sunuyor. Murat Reis Ayvalık, konforlu, zevkli ve lüks bir konaklama deneyimlemeniz için, bilinen standartların üzerindeki detaylarla her anınızdan keyif almanızı sağlıyor.

Profesyonel ekip

Büyüleyici panoramaya ve çam ağaçları arasındaki doğal konuma uyumluluk gösteren, modern bir anlayış ve minimalist bir mimari yaklaşımla baştan aşağı yenilenen Murat Reis Ayvalık, doğası ve denizinin yanı sıra, her türlü ihtiyacın düşünüldüğü konuk odaklı hizmet politikasıyla öne çıkıyor. Her anın dolu dolu yaşanmasını amaçlayan aktivite zenginliği, SPA merkezi, spor salonu, eşsiz lezzetteki yemekleri ve güler yüzlü profesyonel ekibiyle unutulmayacak bir tatil vaat ediyor.

Haberin Devamı

Sarımsaklı Plajı, Cunda Adası, Kozak Yaylası, Küçükköy ve Şeytan Sofrası gibi bölgenin en gözde çekim merkezlerine birkaç dakika uzaklıkta olan Murat Reis Ayvalık, Kuzey Ege sahillerinin güzelliğini doyasıya yaşamanıza olanak tanıyor.

Anıların mekânı

Büyüleyici koyları ve pırıl pırıl denizinin yanı sıra, tarihi ve doğal güzellikleriyle Ege’nin iki yakasının sentezinden oluşan lezzetli mutfağıyla gidenlerin ayrılmak istemediği Ayvalık’ta çok özel bir konumda yer alan Murat Reis Ayvalık, özgün anılara ev sahipliği yapıyor.

Çamların ve kayalıkların içinde, 1970 yılında yapılmış, Yeşilçam filmlerinde kullanılan, muhteşem bir havuz mevcut. Otelde iki adet toplantı salonu bulunuyor. Özel gezinti teknesiyle Cunda’ya ve koylara özel geziler turlar düzenleniyor. Çocuklu aileler için çocuk kulübü var. Sakin bir ortamda dinlenmek isteyenler için huzur dolu bir otel olan Murat Reis Ayvalık, konuklara farklı olduğunu duyumsatıyor.

Bahçede incir ağaçları, zakkum, iğde ve bölgenin sembolü olan, irili ufaklı zeytin ağaçları var. Lavanta, kekik ve biberiyelerle çevrili olan otelin arkası ve hemen karşısı da çam ağaçlarıyla kaplı.

Haberin Devamı

Hayvan dostu otel

Evcil hayvanlar için odada, plajda, restoranda özel minderler, kaplar ve bölümler bulunuyor. Odada özel yatak ve mama kapları da mevcut. Bütün ürünler yöresinden en özel doğal biçimde sunuluyor. Ürünlerin çoğu, yerel üreticilerden alınıyor. Yöresel zeytinler, Mutlu köyünden getiriliyor. Buraya özgü ‘vişne zeytini’ farklı bir tat.

Reçellerin çoğu, kendi üretimleri. Bergama’dan Ezine’ye kadar, Kuzey Ege’nin peynir çeşitleri bizzat üreticiden alınıyor. Özel üretim, yüzde 100 manda kaymağı çok leziz. Bütün kahve çeşitleri mevcut, Türk kahvesi dahil ücretsiz. Kazdağları’nın en özel çam ve ardıç balı da sunuluyor.

Her sabah pişi sunuluyor kahvaltıda... Danimarka çöreğinden, Fransız kruvasanına, İzmir’in boyozundan Cunda’nın enfes börek çeşitlerine değişik tatlar var.

Murat Reis Ayvalık Oteli’nin marka değerini koruyan ve geliştiren Genel Müdür Muzaffer Bulgurcuoğlu, Yiyecek-İçecek Müdürü Oktay Ünlü, Aşçıbaşı Ersin Aykan ve Yiyecek-İçecek Müdür Yardımcısı Hakan Yaman, otele herkesi beklediklerini belirtiyor.

Haberin Devamı

Öğle mönüsü

Yüzde 100 manda sütünden mozerella peyniri, karpuz küpleri ve nane (ferahlatıcı) ikram ediliyor.

Murat Reis Burger: Otelin kendine özgü spesiyali. % 100 kaburga eti, çedar peyniri ve hiçbir katkı maddesi yok. Balzemik sirkeli kremalize edilmiş soğan ve kurutulmuş etle birlikte servis ediliyor.

Girit Ezmeli Pide: Girit ezme, tam yağlı beyaz peynir, közlenmiş patlıcan, antepfıstığı, ceviz ve taze kekikle servis ediliyor.

Pizza ve salata çeşitleri: Ege etlerinin en özel çeşitleri, Erzincan’dan gelen özel tulum peyniri ve daha birçok özel lezzetle sunuluyor.

Sahilde özel ikramlar mevcut. Kokteyller roze sangria, salatalık kişniş ve acı biberli margarita.

Otelin kendi ürettiği portakal ile breakfeast martini de ilginç...

Akşam yemeği

Türkiye’nin en iyi etleri kullanılıyor. Etler, Balıkesir ve Edirne’den getiriliyor. Otelin özel olarak kuruttuğu etler de var.
Başlangıç olarak gelen zeytin ezme süper. Başlangıç içeceği olarak cucumbef martini, taze sıkılmış yeşil limon suyu, ev yapımı şeker şurubu ve gorden cin sunuluyor. Salatalık ve sarımsak, havanda ezer gibi eziliyor. Salatalığın rayihası kokteyle veriliyor.

Kabak Çiçeği: İçine Girit ezme koyun peyniri konuyor. Tempara hamuruyla kaplanıyor, antepfıstığı ve cevizle kızartılıyor.
Tulum Peynirli Salata: Ayvalık, Cunda ve Girit’in en özel ot ve yeşilliklerinden oluşan salata, yörenin tulum peyniriyle mükemmel bir bileşime dönüşüyor.

Saganaki Peyniri: Cunda’da, özel olarak otel için özel üretiliyor. Sarımsaklı ekmekle servis ediliyor. Sarımsaklı ekmeğin tadı muhteşem.

Bufola Buratta peyniri, pembe domates, taze fesleğen ve Ayvalık vişne zeytini, size değişik gelecek olan tatlar.
Deniz mahsulü karides güveç ve ızgara ahtapot da özel. Makarna çeşitleri, yüzde 100 durum buğdayından yapılıyor. Dallas, dana bonfile, dana lokum, şaşlık ve kızıldereli baltas denenmeli.

Ayvalık’ta, Uzakdoğu tarzında pişirilmiş balık yeme şansınız da var. Buharda pişirilmiş asma yaprağına sarılı somonun da tadına bakabilirsiniz.

Ilık kestaneli kek, beyaz çikolatalı ve kestaneli ılık kekin yanında, vanilyalı dondurmayla servis ediliyor.
Tahinli Parfe (Şefin Spesiyali): Balıktan sonra fırınlanmış tahin helvasının yerine tahin, (-18) derecede dondurulmuş olarak, üzerinde pekmez köpüğüyle servis ediliyor.