Ege ‘Kentlerin özelliğine göre belirlenmeliler’

‘Kentlerin özelliğine göre belirlenmeliler’

31.12.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde belediye başkanlığına aday gösterileceklerle ilgili öncelikle adayların neleri yapıp, yapmayacağına ilişkin projelerini önceden açıklamasını istedi.

‘Kentlerin özelliğine göre belirlenmeliler’

Şimdiye kadar çoktan küresel kent olması gereken İzmir’in ne yazık ki bugün, kimlik bunalımı yaşayan bir kent konumunda olduğunu, sorunların her geçen gün yumak haline geldiğini, uzun süredir hak ettiği şekilde yönetilemediğini dile getiren Aslan, “Her şeyden önce belediye başkanı olan kişinin takım çalışmasına önem vermesi gerekir. İzmir, kimlik arayışında bir kent. Kültür şehri mi, tarihi şehir mi, üniversite kenti mi, fuar ya da turizm şehrimi, yoksa spor kentimi, ne olduğu bilinmiyor. Az önce de söylediğim gibi takım çalışması önemli” dedi. 

Haberin Devamı

20 yeni mahalle 

40 yıldır 200 ayrı meslek grubundan oluşan kooperatiflerle İzmir’in 12 ilçesinde birbirinden farklı projelerle Türkiye’de örneği olmayan ve üniversitelerde tez konusu olan projelerle İzmir’e 20’ye yakın yeni mahalle kazandırdıklarını, ülkenin bugün konuştuğu kentsel dönüşüm uygulamasını yıllar önce hayata geçirdiklerini kaydeden Aslan, “Doğal zenginliği, tarımda ve sanayideki gücü, turizm potansiyeli ile tarihin kendisine bıraktığı mirasla, yetişmiş insan sermayesi ile İzmir, küresel kent olmaya adaydır. İzmir’in Büyükşehir ve ilçe başkan adaylarını belirlerken, partilerden beklentimiz; kişiler il ve ilçelerin özelliklerine göre belirlenmeli. Örneğin, Konak Belediyesi şehir merkezi ve çevresi dahil olmak üzere, bölgesel planlama, kentsel tasarım ve dönüşümü halk için halkla beraber hakça paylaşacak anlayışla hayata geçirmeli. Balçova, Çeşme ve Urla’da belediye başkanı turizm konusunda uzman olmalı. Ödemiş, Tire ile Bayındır’da kalkınmayı kırsaldan başlatacak, tarımsal üretim ve verimliliği artıracak politikaları uygulamaya koyarak kentlerden kırsala göç edenlerin yaşayabileceği KÖY-KENTLERİ planlayabilecek adayları belirlemeli” diye konuştu.