Ege Kimsesize sıcak belediye kucağı

Kimsesize sıcak belediye kucağı

11.03.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Havaların iyice soğuması üzerine donma tehlikesiyle karşı karşıya kalan kimsesizler, Büyükşehir Belediyesi’ne ait tesislerde koruma altına alınıyor

Kimsesize sıcak belediye kucağı

Tam kapasite dolu
AİLEVİ, ekonomik ya da ruhsal nedenlerle sokakta yaşamaya başlayan; parkları, bahçeleri, köprü altlarını, kaldırımları ve bankamatikleri kendine mesken edinen “evsizler”, İzmir Büyükşehir Belediyesi sayesinde sıcak bir yuvaya kavuşuyor. Tüm yıl boyunca kimsesizlere hizmet veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Müyesser Turfan Güçsüzler Evi’nde özellikle soğuk havalarda tam kapasite doluluk yaşanıyor.

İhtiyaçlar karşılanıyor
Yılda yaklaşık 300 kişinin barındığı Güçsüzler Evi’ne gelenlerin sağlıktan giyime kadar her türlü ihtiyacı gideriliyor. 18-60 yaş arası evsiz erkeklere kucak açan Müyesser Turfan Güçsüzler Evi, kopuk ailelerin birbirlerini bulmalarına da olanak sağlıyor. Zabıta ve emniyet ekipleri ya da ihbar üzerine harekete geçen Güçsüzler Evi yetkilileri tarafından alınan evsizler, hem soğuk havadan korunuyor hem de sıcak bir yuvaya sahip oluyor.

Haberin Devamı

Sıcak banyo temiz giysi
Önce sıcak bir banyo olanağına sonra da temiz giysilere kavuşan kimsesizler, yemek ve yatak gibi temel ihtiyaçlarının dışında sağlık hizmeti de alabiliyor. Müyesser Turfan Güçsüzler Evi’nden kendi işini yapabilir derecede sağlıklı, akli dengesi yerinde olan, sürekli tedavi gerektiren hastalığı bulunmayan kimsesiz erkekler yararlanabiliyor. Sokakta yaşayan kimsesizleri bildirmek isteyenler 361 00 82 numaralı telefondan Müyesser Turfan Güçsüzler Evi’ne ulaşabilir.