Ege Konak’a 16 yeni okul

Konak’a 16 yeni okul

13.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Her gün başka bir ilçe sahadaki çalışmalarını sürdüren AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın son durağı Konak oldu.

Konak’a 16 yeni okul

Çankaya, Güzelyalı ve Göztepe’de esnaf, muhtarlar ve vatandaşla bir araya gelen Kaya, depreme dayanıksız olmasından dolayı boşaltılan İzmir’in simge okullarından Misak-ı Milli Ortaokulu’nun yerine yapılacak yeni binanın hızlandırılması talepleri üzerine yetkililerle görüştü. Arsa ile ilgili oluşan problemin giderilmesini sağlayan Kaya, yatırım programında yer alan 24 derslikli Misak-ı Milli Ortaokulu inşaatının kısa sürede başlayarak hızlıca tamamlanacağını müjdeledi. Konak’taki eğitim yatırımlarından da söz eden Kaya, şöyle devam etti:
Arsa eleştirisi
Son bir yılda yapımı tamamlanan, inşaatı devam eden, ihalesi yapılan ve yatırım programına alınan 16 okul var. Hasan Sağlam Öğretmenevi de yatırım programına dahil oldu. Yeni okul binalarımız, depreme dayanıklı, modern, engelli erişimine uygun şekilde tasarlanıyor. Konak’a 16 yeni okul kazandırıyoruz. En büyük sorun ise arsa bulamamak. Yerel yönetimlerin plansızlığı burada da karşımıza çıkıyor.”
Öte yandan Kaya, en çok şikayet gelen konuların, altyapı, kanalizasyon ve koku olduğunu sözlerine ekledi.