Ege KOSBi, 25. yılını coşkuyla kutladı

KOSBi, 25. yılını coşkuyla kutladı

11.05.2017 - 04:28 | Son Güncellenme:

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi, 25’inci yılını kutladı. Yönetim Kurulu Başkanı Porsuk, “Bölgemizde hem tesis hem istihdam iki kat artacak” dedi

KOSBi, 25. yılını coşkuyla kutladı

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nin (KOSBİ) 25nci yılı, Balçova Termal Otel’de düzenlenen bölgede yatırım yapan sanayicilerin katıldığı güç birliği yemeği ile kutlandı. Yemeğe Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, İzmir Valiliği Yatırım İzleme Müdürü Nurettin Yıldız, Kemalpaşa Sanayici ve İş Adamları Derneği (KESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yöndem, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, sanayiciler ve KOSBİ çalışanları katıldı. KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, “İzmir-Ankara yolunun kenarında gelişen bir sanayi bölgesi olan KOSBİnin organize sanayi olma yolculuğu bundan tam 25 yıl önce başladı.

Haberin Devamı

Engelleri tek tek aştık

Islah OSB sürecinde açtığımız yol, Türkiyede pek çok bölgeye örnek oldu ve bizim ardımızdan 30 bölge daha Islah OSB olabilmek adına başvuruda bulundu” dedi. 2’nci etap parselasyon çalışmalarının hızla sürdüğünü, 3’üncü etabın ise yolda olduğunu belirten Porsuk, “Bölgemizde sanayi tesisi ve istihdam sayısı iki katına çıkacak.

KOSBİ’nin büyümesi, ülke ekonomisinin büyümesine de katkı sağlayacak. Son olarak Kemalpaşanın geleceği olan maliyetinin yüzde 57.5’ini üstlendiğimiz Yiğitler Barajının temel atma törenini gerçekleştirdik. Barajda toplanacak su da aynı miktarda bölgemize ulaşacak” diye konuştu.

Plaketlerle ödüllendirildiler

Katkıları dolayısıyla Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurluya, İzmir Valiliği adına Yatırım İzleme Müdürü Nurettin Yıldıza ve EBSO adına Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğluna plaket verildi, 25’inci yıl pastası kesildi.