Ege Koşmaya hazırlanın

Koşmaya hazırlanın

12.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dünyanın sayılı spor organizasyonları arasına girmeyi hedefleyen Maratonİzmir’in ikincisi için geri sayım başladı. Etkinlik bu yıl “Sürdürülebilirlik” temasıyla düzenleniyor

Koşmaya hazırlanın

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen yıl “Ormanİzmir” temasıyla düzenlen Maratonİzmir’in ikincisi, 11 Nisan’da koşulacak. Bu etkinliğin hayata geçmesi için 30 Aralık 2019’daki köşemde öneride bulunmuştum. O gün, ‘İzmir Maratonu nisan ayında’ başlığıyla, İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanı Hakan Orhunbilge’nin, ‘Gelin 21 Aralık’ta Üçkuyular’da buluşalım, birlikte koşalım, farkındalık yaratalım’ açıklamasını gündeme getirmiştim. Önerim üzerine, İzmir’in de uluslararası maratonu olmuştu. Ardından da “Her yıl İstanbul’da 42 kilometrelik Avrasya Maratonu düzenleniyor. İstanbul’un adını dünya duyuyor. 9 Eylül Uluslararası İzmir Yarı Maraton var. Ancak biz İzmir Maratonu’nu neden hayata geçirmeyelim? İzmirimizin adını dünyaya duyuralım” diye kaleme almıştım.
Önerimin ardından 10 gün sonra Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer, “2020’de Avrasya Maratonu’ndan sonra ülkenin en büyük maratonunu düzenleyeceğiz” diye açıklama yapmıştı. Vee, 277 gün sonra da iki farklı kategoride sporcular yollara düşmüş, maraton hayalimiz gerçekleşmişti.

Haberin Devamı

Koşmaya hazırlanın
Birleşmiş Milletler’in liderlik ettiği “Sürdürülebilirlik” maddelerinin kilometre taşlarını oluşturacağı 2’nci Maratonİzmir’in tanıtımı dün, Tarihi Havagazı Fabrikası’nda Tunç Soyer’in katılımıyla yapıldı. Soyer konuşmasında, sporun birleştirici gücüne inanarak İzmir genelinde herkesin spora erişimini kolaylaştırmak için birçok adım attıklarını söyledi, İzmir’i dünyayla buluşturmak ve sporu il genelinde teşvik etmek için uluslararası organizasyonlara önem verdiklerini belirtti, şöyle devam etti:
“9 Eylül Yarı Maratonu ve 19 Mayıs Koşularını, Maraton İzmir ile taçlandırmaya devam ettik. Geçen yıldan bu yana süren küresel pandemi, spor alanında da büyük tahribat yarattı. Yine pandemi sebebiyle fiziksel koşuya katılamayanlar için düzenlenen Türkiye’nin ilk sanal koşu platformu ‘BizKoşarız’ı bu yıl da hayata geçiriyoruz. Böylece dünyanın neresinde olursa olsun sporcuların Maratonİzmir coşkusunu yaşayabilmesine, koştuğu her kilometre için puan toplayıp ödül kazanmasına imkân sağlıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Heyecanlı bekleyiş

Soyer, geçen yıl düzenlenen maratona Afrikalı sporcuların katıldığını ve performanslarının çok iyi olduğunu belirtti, “Geçen yıl maraton güzel geçmişti. Ancak gördünüz Afrikalı atletler var. Maratona katılmak isteyenler tekrar düşünsünler. Çünkü felaketler. Ben de geçen yıl katılmıştım ama bu yıl bir kez daha düşüneceğim. Çünkü onlarla beraber koşmak zor olabilir. Katılacaklar bunu göz önünde bulundsun. Sabırsızlıkla ve büyük bir heyecanla bu koşuyu bekliyorum” dedi.
15 Şubat’ta başlayan kayıtlar www.maratonizmir.org adresinde devam ediyor. Maratonİzmir’e aktif olarak katılamayanlar ise www.bizkosariz.org adresi üzerinden kayıt oluşturarak maratonu sanal ortamda koşabilecek.

Yazarlar